Derfor stopper Morten Resen på 'Go' morgen Danmark'

Efter knap ni år med vækkeuret sat til 02.59 har tv-værten valgt at holde en pause fra morgenprogrammet.

'Go’ morgen Danmarks' morgenvært Morten Resen kan snart sove længe igen, og det er noget, han glæder sig rigtig meget til.

Han har valgt at tage en pause fra programmet fra 5. februar, hvilket han selv betegner som ”den sværeste beslutning i mit arbejdsliv”.

Morten Resen

  • Født 13. september 1978
  • Har været vært på 'Go' morgen Danmark' siden 2007
  • Var vært på 'Voice - Danmarks Største Stemme' i 2012
  • Startede som 19-årig på radiokanalen P3, hvor han var vært på blandt andet 'Katapul', 'Strax' og 'Mig og Morten Resen'
  • Er gift og har to børn - en dreng på seks og en pige på tre et halvt år

- Det er en beslutning, der har været rimelig længe undervejs. Jeg har eddermame været længe om at tage den. Det har nærmest aldrig været sjovere at lave programmet end nu, og det har virkelig været svært at sige højt, at det er bedst for alle parter i forhold til almen trivsel og mit helbred at holde en lang pause, fortæller Morten Resen til TV 2.

Foredrag, værtsudvikling og hustruens firma er bud på, hvad Morten Resen nu skal kaste sig over, men han fortæller samtidig, at han ikke bare vil hoppe ud i noget andet, hvis ikke det er det rigtige. Det skal være noget, han ”brænder 120 procent” for.

- Lige nu har jeg brugt mest energi på at træffe beslutningen og på at trække vejret dybt ned i lungerne og få sagt det højt. Så tager jeg det andet i løbet af de næste uger, fortæller han. 

Kan endelig sove længe

Efter ni år som vært på 'Go’ morgen Danmark' med et vækkeur, der ringer klokken 02.59, får Morten Resen snart mere tid til sin kone og sine to børn på tre et halvt og seks år.

- Jeg havde til sidst lidt for dårlig samvittighed over for familien og særligt mine børn. Man er ikke der, hvor man gerne vil være, når man stempler ud hver anden uge, fortæller han. 

Journalist og forfatter Michael Robak bliver den nye vært på 'Go’ morgen Danmark', og det er en beslutning, Morten Resen er begejstret for. Det skriver han på sin Facebook-side: 

- Han er en sindssygt dygtig journalist og skal nu arbejde sammen med verdens bedste kollegaer. Ikke mindst fuldkommen fantastiske Louise Wolff. Hvilket jeg allerede er en lille smule misundelig over, skriver han. 

I videoen øverst kan du se et af de mange sjove øjeblikke fra Morten Resens tid i 'Go' morgen Danmark'.