Disse serier skal du se i 2016

2016 tegner til at blive det største serieår nogensinde med masser af nye serier, der vil skylle ind over de danske fjernsyn og streamingtjenester.

Hvis du har svært ved at overskue hvilke af serierne, som rent faktisk er værd at bruge din tid på, så kan ’Serielands’ to skarpe værter Frederik Dirks Gottlieb og Kasper Lundberg hjælpe dig.

Gamle serier på helt nye flasker
Netflix genopliver den klassiske 80’er-sitcom ’Full House’, men i en mere moderne indpakning uden dåselatter og papkulisser. Og desværre bliver det også uden Olsen-tvillingerne, der i sin tid spillede samme rolle som lille Michelle Tanner. Men ellers er hele det oprindelige hold af skuespillere tilbage til mere hjertevarm familieramasjang.

- Jeg var stor fan af serien som barn, og jeg optog samtlige afsnit på VHS. Jeg er meget spændt på at se, hvordan man rebooter en sitcom fra sidst i 1980’erne. Måske laver man noget der minder mere om ’Modern Family’, lyder det spændt fra Frederik.

Et andet stort serie-reboot er ’X-Files’, som vender tilbage i miniserieformat med seks splinternye afsnit. Rollerne som vores allesammens elskede FBI-agenter, Mulder og Scully, spilles naturligvis igen af henholdsvis David Duchovny og Gillian Anderson, der begge er blevet endnu større stjerner siden serien stoppede i 2002.

- Det er totalt en tendens at genoplive serier, og hver gang der bliver pillet ved nogen, som man har stærke følelser for, så bliver man meget nervøs. Men med ’X-Files’ har de gjort alt det rigtige, lyder vurderingen fra Kasper.

Sidse Babett Knudsen i kæmpe HBO-satsning
HBO kommer også med to nye, kæmpesatsninger som begge er must-see. Den ene er rock & roll-dramaet ’Vinyl’, som er skabt i skøn forening mellem mesterinstruktøren Marin Scorsese og rocklegenden Mick Jagger. Serien handler om den eksplosive musikindustri i 1970’ernes New York og foruden Mick Jaggers egen søn, medvirker også danske Birgitte Hjort Sørensen i en gennemgående rolle. Og HBO er generelt rigtig glade for de danske skuespillere, hvorfor vi også får Sidste Babett Knudsen at se i en central rolle i ’Westworld’. Serien er en nyfortolkning af Michael Crichtons science fiction-bog og har også stjerner som Anthony Hopkins og  Ed Harris på rollelisten.

- Serien handler om en forlystelsespark, som styres af kunstig intelligens, og jeg er meget spændt på at se, hvad det er for en historie. Det er HBO’s helt store satsning, og måske den største siden ’Game of Thrones’, forklarer Frederik.

I klippet ovenfor kan du høre Frederik og Kasper snakke om flere serier, som de ser frem til i 2016. Du kan også skrive om dine egne favoritter inde på Serielands Facebook-side.

Og så kan du naturligvis se alle afsnit af Serieland på TV 2 PLAY.