Undrede du dig også: Er der skjulte beskeder i TV 2's julekalender?

Årets julekalender på TV 2 kan bryste sig med at have en skare af opmærksomme seere. En seer af gårsdagens afsnit opdagede nemlig, at der vist er nogen, der har leget med menutavlen på Færgegrillen. 

På menutavlen står der nemlig ikke ting som hotdog, parisertoast eller sodavand, som man normalt ser på menutavlen på en Færgegrill. Tvært i mod står der ord som 'skyd mig' og 'fissehår'. 

Se klippet, hvor TV 2s seer var ekstra opmærksom øverst i artiklen.

Og noget tyder på, at det er et par medarbejdere hos produktionsselskabet Cosmo Film, der har haft en sjov frokostpause, og derefter har haft travlt med at komme tilbage til arbejdet.

- Under en pause i optagelserne på Færgegrillen har nogle fra filmholdet moret sig med at skrive diverse upassende ord på pristavlen, der kan ses i baggrunden i nogle af billederne. Det er blevet forsøgt redigeret til andre ord, men det er desværre ikke lykkedes helt, og det beklager vi, siger Tomas Hostrup-Larsen, producer hos Cosmo Film.

Og den fejl er de meget kede af. 

- Vi beklager, at der har været skrevet irrelevante og upassende ord på pristavlen i Færgegrillen, siger Tomas Hostrup-Larsen.

Ærgerlig joke

De upassende ord er heller ikke noget, der falder i god jord hos TV 2, som ser det som en dum fejl. 

- Det er da ærgerligt, at sådan en dum fejl kommer med på skærmen, siger TV 2s fiktionschef Katrine Vogelsang. 

Fejlen var opdaget af enkelte på produktionen i forbindelse med optagelsen og var i en snæver vending forsøgt modificeret ved at flytte på nogle af bogstaverne på tavlen. Hos TV 2 var de upassende ord derimod ikke kendt, og de blev ikke opdaget i forbindelse med TV 2s gennemsyn og godkendelse af afsnittet.

- Baggrunden har i dette tilfælde ingen handlingsmæssig betydning, og er derfor ikke i fokus. 

- Så man skal have en humoristisk sans, og man skal kigge efter ordene, før man ser det. Jeg tvivler på, at der er nogle børn, der har set det, da de forhåbenligt har været optaget af handlingen, siger Katrine Vogelsang. 

Nu er der en seer, der har opdaget fejlen, og det ærger fiktionschefen.

- I bagklogskabens lys kunne man sige, at man burde have rettet ordene mere, siger hun. 

TV 2 er nu i gang med at tjekke kommende afsnit igennem for de upassende ord. 

Se brugerens indsendte billede nedenunder.

En bruger har opdaget, at tavlen i 'Færgegrillen' rummer andet end dagens menu.
En bruger har opdaget, at tavlen i 'Færgegrillen' rummer andet end dagens menu.

Opmærksomme seere
Det er ikke første gang, at brugere og seere er opmærksomme på beskeder i baggrunden, når de ser en serie eller en film. Der er flere eksempler fra filmhistorien, hvor beskeder bevidst eller ubevidst er blevet skrevet i baggrunden i en filmscene.

Blandt andet har seere af mange animationsfilm lagt mærke til koden A 113, som går igen i mange animationsfilm. Blandt andet ses koden i filmen 'Toy Story' i form af en nummerplade på familiens bil. Og der er en ret simpel forklaring på, hvorfor netop den kode går igen.

Nummerrækken refererer nemlig til California Institute of the Arts, hvor førsteårsstuderende har grafisk design og karakteranimation i et klasselokale med nummeret A113. Koden kan altså ses som en hyldest til uddannelsen. 

Disney har til tider haft bestemte scener eller animationer, der har fornærmet forældre til de børn, der har set Disney-film. Blandt andet kan man i en scene i 'Løvernes Konge', hvor noget støv bliver hvirvlet op, ser man bogstaverne S, E og X, som tilsammen danner ordet sex.