Underholdning

Noller kapper navlestrengen: Jeg har været bange for at gå solo

Du kan se Go'Morgen Danmark på TV 2 PLAY

I 50 år har Niels "Noller" Olsen dannet musikalsk par med sin storebror, Jørgen Olsen. Sammen har de delt triumfer som musicalstjerner, storsælgende musikere og ikke mindst som vindere af Melodi Grand Prix i 2000. Men nu - i en alder af 61 år - vælger Noller at stå på egne ben.

Han udgiver nemlig sit allerførste soloalbum helt uden sin bror at støtte sig til. Det er en oplevelse, Noller Olsen ikke rigtig har haft lyst til at prøve tidligere.

- Jeg har ikke turdet. Jeg har været bange. Måske bange for ikke at slå til, siger han til TV 2.

- Da jeg blev 60, tænkte jeg: "Der er en ting, du mangler at lave i dit liv," og det er at lave et album, som reflekterer over mit liv. Så det er sange, jeg holder meget af, en som vi ikke ville bruge i Brødrene Olsen-regi.

Arbejdede med "slags-bror"

- Jørgen og jeg taler altid om, hvor pragtfuldt det er, at vi er fire øjne, der har set. Som solist er der kun dine egne, og så måske nogle musikere, der rejser med dig.

Det har dog ikke altid været en fest at arbejde sammen med sin bror.

- Guderne skal vide, at Jørgen og jeg har sloges og alt muligt andet, siden vi var helt små. De fleste, der har rejst med os, ved, hvordan det er. Men vi er også meget glade for hinanden.

Brødre fortsætter

Der er gået et stykke tid, fra den yngste Olsen-bror tog beslutningen om at lave solo-albummet, til det blev virkelighed. Det skyldes blandt andet, at han har fået foretaget en større hjerteoperation på Rigshospitalet i august. Her fik han blandt andet en ny hjerteklap af metal.

Han er dog helt på toppen igen. Og bare fordi han har udsendt et soloalbum, fortsætter brødrene stadig som duo, og har da også koncerter i kalenderen i den kommende tid.