Underholdning

Ikke for sarte sjæle: Her er de mest skræmmende tv-monstre

Se Serieland på TV 2 PLAY

Der er gået Halloween-tema i ’Serieland’ denne gang. Foruden anmeldelser af gyser-tv-serierne ’Scream’ og ’Fear the Walking Dead’ handler ugens top tre også om noget grusomt; de mest creepy monstre fra tv-serierne.

De levende døde halter ind på en tredjeplads

De er overalt i mere eller mindre gennemrådne udgaver og er altid til stor besvær for de overlevende i serien ’The Walking Dead’. Derfor fortjener zombierne - eller ”de levende døde” - at komme på listen.

- De er på vores liste, fordi de på en eller anden måde skubbede grænserne for, hvor gory man kan lave en mainstream-serie, fortæller Frederik Dirks Gottlieb.

Twin Peaks-dæmonen som toer

Uhygge er ikke altid lig med et skræmmende udseende. Det kan man se i kultserien ’Twin Peak’, hvor dæmonen Killer-Bob optræder som en ganske almindelig langhåret mand.

- Det var jo scenografen Frank Silva, som David Lynch fandt på settet, og hvor han bare var sådan helt ”Okay, du bliver nødt til at spille den der dæmon”, kan Kasper Lundberg røbe som et lille stykke trivia.

Klovneangst vinder over alt

Coulrofobi hedder det, når man er bange for klovne. Og for mange, der var børn eller ung i 90’erne, har klovnen Pennywise fra miniserien ’It’ uden tvivl hjulpet denne frygt på vej.

- Altså, selv som voksen zombie synes jeg, at Pennywise er uhyggelig, indrømmer Gotllieb med reference til, at anmelderne i temaets anledning er blevet sminket som zombier.

Er du enig eller uenig med anmeldernes top tre? Giv din mening til kende på Facebook-siden for 'Serieland'.

Se Serieland på TV 2 PLAY

Serieland

  • Kasper Lundberg og Frederik Dirks Gottlieb er værter for TV2 Plays tv-magasin 'Serieland', hvor de hver uge anmelder og diskuterer de danske streamingtjenesters nye store serier.
  • Kasper er uddannet i Journalistik og Litteraturvidenskab og har skrevet om film for Information, Filmmagasinet Ekko og netmagasinet Atlas.

  • Frederik er kandidat fra RUC i Kommunikation og Virksomhedsstudier og arbejder som producer på Super16 og hos Mastiff.

  •  Se 'Serieland' på TV 2 PLAY