Underholdning

Erik Clausen: Sådan blev 'Midt om natten' til

Nationalskjalden fylder 70 år i dag, derfor var vennen gennem årtier Erik Clausen på besøg i Go' morgen Danmark og fortælle om sine samarbejder og sit venskab med den danmarks kendte gårdsanger.

Faktisk er det over 30 år siden, at de to gadedrenge første gang slog pjalterne sammen. Det gjorde de, da lavede videoen til 'Køb Bananer', hvor Erik Clausen spillede en gadehandler.

- Fylder 70 og altid på tværs, sådan beskriver Erik Clausen sin gode, gamle ven.

Se Erik Clausen fortælle, hvorfor han beundrer Kim Larsen i klippet over artiklen.

Ville lave film

De to herrer kender hinanden fra det københavnske gademiljø, og kort efter musikvideoen var blevet til, indgik de igen et stort samarbejde, da de skrev manuskriptet til 'Midt om natten'.

- Jamen vi sad og diskuterede, hvad vi gør en gang i mellem, og jeg havde jo lavet noget film på det tidspunkt, hvilket Kim var interesseret i, fortæller Erik Clausen i Go' morgen Danmark og fortsætter:

- Jeg sagde, at 'så svært er det sgu heller ikke, du kan da også lave film', men det mente han ikke.

De to blev alligevel enige om, at Kim Larsen skulle anskaffe sig en skrivemaskine og prøve sig frem. 

Dem de andre ikke må lege med

Kort efter lå der et tykt manuskript klar, som Erik Clausen og Kim Larsen afleverede til Erik Balling på Nordisk Film.

- Han var nu noget skeptisk, for vi var jo ikke sådan nogle traditionelle skuespillere. Vi var mere gadedrenge. Dem de andre ikke måtte lege med, siger Erik Clausen.

Men det kunne Erik Balling godt lide, og arbejdet gik for alvor i gang. Kim Larsen skrev musikken til filmen, og publikum åd det hele råt.

Erik Clausen og Kim Larsen spillede vennerne Benny og Arnold, der blev hjemløse og derfor oprettede fribyttersamfundet 'Havveje'.

Produktiv fyr

Kim Larsen har brugt årene effektivt og udgivet intet mindre end 37 albums enten alene eller sammen med grupper som Gasolin', Kim Larsen og Kjukken og Kim Larsen & Bellami.

Og Erik Clausen er meget begejstret for Kim Larsens musik og den originalitet, den indeholder.

- Jeg var til en koncert i Helsingør for nylig, hvor alle folk stod og sang med. Nogle var otte år, andre var 90. Han rammer bredt og han sang i vilden sky.

Se, hvordan det lykkedes den eneste kunstner, der har fået lov at sample et Kim Larsen-nummer i klippet nedenfor: