Underholdning

Indlagt på skræk-hospital: Sådan har Peter Ingemann det i dag

Se afsnit 4 af rejseprogrammet 'Størst' med Peter Ingemann på TV 2 PLAY

Det var en syg og knækket Peter Ingemann med gråd i stemmen, som seerne tog afsked med i aftenens afsnit af rejseprogrammet ’Størst’ på TV 2.

Her måtte den populære vært afbryde sin rejse med den transsibiriske jernbane, der efter tusindvis af kilometer skulle ende i den russiske by Vladivostok med mellemstationer, hvor han blandt andet gik våben-amok på en skydebane og blev skudt med en strømpistol under russisk roulette.

Men det blev formentlig en kop forurenet vand fra Baikal-søen, der trak tæppet væk under ham og sendte ham på et beskidt og nedslidt skræk-hospital, hvor klinkerne var faldet af væggene, med voldsom feber, forhøjet blodtryk og en alvorlig maveforgiftning.

Se klippet med en sygdomssvækket Peter Ingemann over artiklen

- Irkutsk, det er sgu et træls sted at gå ned. Jeg har det ad helvede til. Det er første gang i mine tyve år, at jeg har aflyst noget tv, men så skal en gang jo også være den første, siger en plaget Peter Ingemann i programmet, mens han holder hånden for øjnene og vrider sig i smerte.

Pumpet med medicin

Nu er det over fire måneder siden, at han på opfordring fra en dansk læge blev udskrevet fra det russiske hospital imod de russiske lægers ønske og blev fløjet hjem. Og til TV 2 fortæller Peter Ingemann, at han nu har det godt igen. 

- Det tog cirka et par uger, før det var ude af kroppen – faktisk næsten tre uger. Da jeg landede i Kastrup Lufthavn, tænkte jeg: Puha, nu er jeg da i det mindste hjemme igen, siger han.

Hvorefter det viste sig, at der var strejke hos flyselskabet, så han endte med at tage toget i stedet for fly det sidste stykke hjem til Jylland.

- Hvordan  klarede du den tur?

- De havde jo styr på det, de russere, så de havde pumpet mig med antibiotika, så jeg kunne hænge sammen, fortæller Peter Ingemann.

Han er altid helt smadret, når han kommer hjem fra optagelser til 'Størst' og har brug for at samle ny energi på sofaen. Men denne gang tog det væsentligt længere tid. Han har dog ingen mén efter maveforgiftningen - til gengæld har han stadig fantomsmerter i panden, efter han blev skudt af en strømpistol under russisk roulette.

Det var grænseoverskridende

- Man ser dig græde og være meget svækket i programmet. Var du i tvivl, om seerne skulle se med der?

- Ja. Jeg synes, at det er noget grænseoverskridende. Der er klippet meget fra, men jeg synes, at det er vigtigt at få det med. Det er hele ånden i programmet, at seerne er med. Fotografen spurgte mig, om det var okay, og det var det. Men vi aftalte også, at vi skulle tage stilling til det senere. Det er stadig en underlig oplevelse, siger Peter Ingemann og fortsætter:

- Jeg håber ikke, at seerne synes, at det er kvalmt, men jeg synes altid, at det er vigtigt at vise, hvordan det foregår, siger han. 

- Kan du godt genkalde, at du havde det så dårligt, da du så optagelserne efterfølgende?

- Ja, men jeg havde det mere slemt, end jeg selv kan se på skærmen. Jeg var ved at springe ud af vinduet, siger han.

På skræk-hospitalet fik han medicin i drop, som han ikke vidste, hvad var, og oplevede at blive holdt fast af tre mand, der stak hans ben ind mellem nogle støbejerns-lameller, så han ikke kunne bevæge sig, da han skulle undersøges.

Men selvom oplevelsen var voldsom, så er Peter Ingemann ikke afskrækket af Rusland og det russiske folk, som han kalder utrolig gæstfri.

- Jeg kommer tilbage – det håber jeg i hvert fald. Eller det skal jeg simpelthen. For Rusland og den transsibiriske jernbane, det er bare størst, som han konstaterer i programmet.

Se mere på TV 2 PLAY

  • Peter Ingemann rejser igen ud i verden for at besøge nogle af de største menneskeskabte steder.
  • Du kan se de nye afsnit af 'Størst' og hele 1. sæson på TV 2 PLAY.
  • Se 'Størst' på TV 2 PLAY her.

FAKTA: Det oplever Ingemann også i ’Størst’

- Besøger verdens ottende vidunder, Panamakanalen

- Flyver med verdens største passagerfly

- Besøger super-hightech-byen Seoul, hvor man kloner kæledyr

- Konfronteres med fattige amerikanere, som i mørke tunneller under neonlys i Las Vegas

- Udfordres til en omgang moderne russisk roulette med strømpistoler på den transsibiriske jernbane

- Får kureret sine tømmermænd i verdens eneste tømmermændsbus.

- Klapper en hest, der er forsikret for 400 mio. i det prestigefulde hestevæddeløb, The Royal Ascot, i England

- Fester igennem på verdens største ølfestival: Oktoberfesten i München.