Underholdning

Ny trailer til "The Danish girl": Se Eddie Redmaynes sensationelle forvandling

I en helt ny trailer til filmen "The Danish Girl" kan du nu se Oscar-vinderen Eddie Redmaynes sensationelle forvandling fra mand til kvinde.

"The Danish Girl" handler om en dansker, der som en af de første i verden fik en kønsskifteoperation. Hun var født som Einar Wegener, som blev en anset landskabsmaler. Men efter en proces som tog over to år og kulminerede med en kønsskifteoperation i 1930, blev Einar forvandlet til en kvinde - Lili Elbe. Lili Elbe døde året efter i Dresden, 59 år gammel, formentlig som følge af komplikationer efter operationen.

"The Danish Girl", der bl. a. er optaget i København i år, har premiere i USA 27. november - i Danmark ventes filmen at få premiere 4. februar næste år.

Blandede anmeldelser

Filmen, der har Tom Hooper som instruktør,  er blevet vist ved filmfestivaler i Toronto og Venedig, og har indtil nu fået blandede anmeldelser.

- Redmayne yder den største præstation i sin karriere hidtil, uendeligt mere intim - og langt mindre teknisk - end den i forvejen fantastiske rolle som Stephen Hawking, der for nylig gav ham en Oscar, skriver Variety.

Eddie Redmayne vandt i år en Oscar for sin rolle som en af verdens førende teoretiske fysikere Stephen Hawking i "The Theory of Everything". Hawking lider af den sjældne nervesygdom Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), der gør at han ikke kan bruge kroppen. Eddie Redmaynes portrættering af Hawking gav ham en Oscar, og nu kan endnu en rolle med krævende fysisk forvandling måske give ham en Oscar mere. Men det er ikke alle anmeldere, der er lige så begejstret som branchemagasinet Variety for "The Danish Girl".

- Mens "The Danish Girl" viser mange smukke overfalder, trænger den sjældent ned i dem, skriver IndieWire.

SE EDDIE REDMAYNE FÅ OSCAR FOR "THE THEORY OF EVERYTHING" I VIDEOEN HERUNDER