Underholdning

Skuespilleren Anne-Grethe Bjarup Riis mødte sin mand på 'Hotellet'

Den 49-årige skuespiller Anne-Grethe Bjarup-Riis fandt ikke blot manden (Bo Mortensen, red.), hun i dag deler sit liv med under optagelserne til den danske tv-serie ’Hotellet’. – Hun fandt også sig selv i mange interessante skuespil-scenarier i rollen som receptionistchefen Maria Faber, der i serien er gift med Adam Faber, den ældste af familiens børn.  

- Det var udfordrende at lave en karakter, som skulle blive ved med at være interessant i så mange afsnit og samtidig blive ved med at være troværdig, siger Anne-Grethe Bjarup Riis til TV 2.

Familiesagaen med de mange gæste-historier

Mange husker sikkert ’Hotellet’, der blev sendt på TV 2 fra 2000-2002, for mystik, intriger og familiens overhoved Erik Faber (Peter Schrøder, red.), der hænger sig selv allerede i afsnit 1. En skelsættende episode, efterfulgt af yderligere 59 afsnit.

Anne-Grethe Bjarup Riis beskriver sig selv som forholdsvis nyuddannet, da hun landede rollen som Maria Faber. Hun var meget begejstret – ikke mindst på grund af seriens længde.  

- Det var et voldsomt arbejde, fordi det skulle optages lynhurtigt. Vi var på arbejde hver eneste dag fra morgen til aften, siger Anne-Grethe Bjarup Riis, der lagde krop til Maria Faber gennem 1,5 år.

I klippet herunder deltager hun i Robert-filmpris-uddelingen tilbage i 2007.

Seriens omdrejningspunkt er det familieejede Hotel Faber, der ligger i en dansk provinsby. Man følger de tre voksne søskendes forhold til hinanden, til deres kærester, til hotellet og til moderen. Alle har noget, de skjuler for de andre – og under overfladen spøger én stor gruopvækkende hemmelighed.

Klippede de hoftelange lokker af

Anne-Grethe Bjarup Riis havde stor medindflydelse på sin karakters udvikling i serien.

- Pludselig havnede jeg inde i forfatterrummet. Jeg synes selv, at jeg kom med nogle brandgode idéer, og det synes hovedforfatteren også, siger Anne-Grethe Bjarup-Riis og slår en stor latter op.

I fællesskab fandt de ud af, at Maria Faber skulle have en fødselspsykose og klippe håret af.

- Det var helt sindssygt at skulle klippe håret af, det skulle jo være en one-taker, siger den livlige skuespillerinde, der har en klar holdning til det at tage en rolle på sig.

- Man skal selv byde ind som spiller, man skal ikke være en nikkedukke, siger Anne-Grethe Bjarup-Riis og fortsætter:

- Jeg skrev alle replikker om, så de passede til min karakter. Jeg vil gerne have, at det skal lyde ægte, derfor skal man ikke være for autoritetstro.

Se en kronraget Anne-Grethe Bjarup Riis i klippet herunder fra 1995. Optagelserne er blandt andet fra opsætningen 'Gasolin' på Dr. Dantes Aveny.

De store eviggyldige temaer i livet

Overordnet tager 'Hotellet' udgangspunkt i nutidens Danmark (i 1990’erne, red.), og via karakterne diskuteres danske problemer. Familie- og kærlighedslivet står centralt og ligeledes de etiske problemer.

Emner, som Anne-Grethe Bjarup Riis også er optaget af i sin karriere i dag – dog i en anden funktion. I 2012 fik hun sin debut som filminstruktør med spillefilmen ’Hvidsten Gruppen’. En Fortælling om nogle af de mennesker, der satte deres liv på spil for Danmark under 2. Verdenskrig. 

Se et interview med Annegrethe Bjarup Riis, der instruerer under optagelserne, i klippet herunder.

- Jeg vil gerne lave masser af film, jeg synes virkelig, at jeg har fundet min hylde, siger Anne-Grethe Bjarup Riis, der i dag hellere vil stå bag kameraet. På nuværende tidspunkt er hun blandt andet i gang med at skrive sin fjerde roman.

I 2008 medvirkede hun desuden i 'Vild med dans', hvor hun blev kendt for sin åbne mund. Se hende i aktion på dansegulvet i klippet herunder.

Throwback Thursday er et fænomen, der har vundet indpas på de sociale medier, hvor man torsdag lægger et ældre billede eller videoklip op, gerne med nostalgisk kant og under hashtagget #throwbackthursday eller #tbt.

Se eller gense de andre karakterer fra tv-serien ’Hotellet’ i klippet herunder.

#throwbackthursday

  • ’Throwback Thursday’ er et fænomen, der har vundet indpas på de sociale medier.
  • Det går ud på, at man torsdag lægger et ældre billede eller videoklip op.
  • Der er ingen ”regel” for, hvor gammelt det skal være, blot skal det ikke være helt nyt og gerne have noget nostalgisk over sig.
  • Billeder og videoer lægges ofte op sammen med hashtaggene #throwbackthursday, #tbt eller lignende.