Underholdning

Her er de fem bedste danske film nogensinde

Det er et emne, der i den grad kan dele vandene blandt danske filmelskere, men filmanmelder Ann Lind Andersen vover pelsen og giver i web-tv-magasinet Film på tv2.dk sit bud på, hvilke danske film der er de bedste.

- Nu bevæger jeg mig ind på øretævernes holdeplads, for jeg vil give min top fem-liste over de bedste danske film nogensinde, siger Ann Lind Andersen, der er klar over, at rigtig manges yndlingsfilm ikke er på hendes liste.

- Film, der ikke er med på listen, som ”Den eneste ene”, ”Blinkende lygter”, ”Olsen-banden” og Morten Korch-filmene, betyder ikke, at de ikke er gode eller har fortjent at være med. Jeg har valgt mine ud fra dem, der har gjort størst indtryk på mig og i den danske filmhistorie og internationalt, forklarer hun.

De fem film, hun har valgt, spænder bredt over de seneste tre årtier og forskellige genrer. En enkelt film er dog fra 1955.

Se Ann Lind Andersens liste over de fem bedste danske film nogensinde i web-tv-magasinet Film på tv2.dk øverst i artiklen

Se filmmagasinet om de fem dyreste film nogensinde:

Se også filmmagasinet om de 2'ere, der aldrig blev lavet:

Sendt første gang d. 9/4-2015

Ann Lind Andersen

Ann Lind Andersen er Go' morgen og Go' aften Danmarks faste filmanmelder og er også fast filmjournalist på programmerne, når filmstjerner skal interviewes.

Hun har været filmanmelder siden 1995 og har bl.a. anmeldt for Aarhus Stiftstidende og Berlingske fra 2002-2011.

Hun er uddannet cand.mag. i Æstetik & Kultur fra Aarhus Universitet med speciale i Filmvidenskab,

Se flere lister over gode film på close-up.dk