Underholdning

Så meget øl kommer der ud af 54.000 liter Roskilde-tis

Normalt er det øl, der bliver til urin, men med Landbrug og Fødevarers "Pis til pilsner"-projekt under Roskilde Festival, bliver ringen sluttet.

I løbet af festivallen indsamlede man 54.000 liter urin i specialfremstillede pissoirer, og det skal blive til omkring 100.000 liter øl, som er klar til servering på festivallen i 2017. Det siger kommunikationsdirektør i Landbrug og Fødevarer, Leif Nielsen, til Berlingske Nyhedsbreau.

- De 54.000 liter urin kan anvendes som gødning på to en halv hektar maltbygmark, og hvis vi ellers høster nogenlunde fornuftigt, får vi en hel del tons byg ud af det. Og får vi brygget øl af det, skulle vi kunne nå op på omkring 100.000 liter øl, siger han.

Det svarer til omtrent 30.000 dåseøl.

Tis venter månedsvis i tanke

Udtrykket Pis til Pilsner er måske ikke noget, der umiddelbart vækker øltørsten. Men resultatet skulle altså være øl, der smager som de plejer.

- Man kommer ikke til at smage forskel i øllet. Maltbyg er ligeglad med, om det er kvælstoffer fra en ko eller et menneske. Men der vil være en "orange feeling" over øllet, har Leif Nielsen tidligere sagt til TV 2.

Man skal heller ikke være nervøs for, om at spor af eventuelle euforiserende stoffer skulle være rejst fra festivalgæst til urin og videre til øllet. De 54.000 liter tis skal nemlig vente i tanke i fire til otte måneder. I løbet af den tid fordamper alle dårligdomme, og den rene urin vil så være klar til at blive brugt som gødning.