Underholdning

Så klamt bor pigerne på Roskilde: Vi kan godt bo i en svinesti

Efter syv åbningsdage flyder campingarealerne på årets Roskilde Festival med skrald og smadrede telte. Også i en lejr, hvor 14 unge kvinder fra København bor side om side i små telte.

- Selvom vi er piger, kan vi godt bo i en svinesti, siger Sidsel Høybye.

- Vi har ikke rigtig haft besøg i lejren de sidste tre dage. Det havde vi ellers i begyndelsen. Det er lidt nederen, siger Sidsel Høybye, der fylder 19 år på festivalens sidste dag.

Klammeste camp skraldemand har set

En enkelt dag havde de ellers en form for oprydning, da de lavede en rive af knækkede teltstænger og fik det værste skrald fejet sammen i en bunke foran lejren - men bunken ligger der stadig, og pladsen mellem teltene er for længst fyldt med tomme dåser, papir og andet affald.

- Der var en skraldemand, der sagde, at vores camp er den klammeste, han har set. Han gjorde ikke noget, og så gik han bare videre, siger Sidsel Høybye og peger om bag et af teltene:

- Og herovre skulle der meget gerne ligge tre lorte, siger Sidsel Høybye. Hvem, der har lagt dem, ved hun ikke - det er nok én, der har sneget sig ind for at finde lidt ro, gætter hun.

Men faktisk var de 14 unge kvinder i lejren ret organiserede til at begynde med - 10 af dem var med, da campingpladsen åbnede, og alle 10 løb sammen hen til den gode teltplads i område G på campingpladsens østlige del.

Camp Smadder

Lidt derfra ligger et væltet telt ved indgangen til 'Camp Smadder', en lejr, hvor omkring 15 unge fyre og tre kvinder fra Haderslev heller ikke har gjort så meget ud af oprydningen.

- Det her er mit telt, det er jeg ikke særlig stolt af, siger lejrformand Hans Kappel på 21 år og løfter op i teltet, der er kollapset.

Inde mellem teltene er det svært at se græsset for bare skrald - og et sted ligger to dele af et bord.

- Vi fandt en styrthjelm, og så var der en, der fik den på, og vi smadrede den ned i bordet, siger Hans Kappel.

- Vi er rigtig gode til at smadre ting.

Se video fra lejrene over artiklen