Underholdning

Nu svarer berømt dansk bueskytte på hård kritik

Danske Lars Andersen er blevet verdensberømt for sine imponerende evner med bue og pil. Han er flere gange blevet udråbt til verdens hurtigste bueskytte og kan skyde ti pile på blot 4,9 sekunder, noget der har givet hans youtube-videoer hele 30 millioner visninger. 

I sine videoer bryster hurtigskytten sig blandt andet af at have genopfundet sin bueskytteteknik og af at have slået den fiktive Ringenes Herre-karakter Legolas i hurtighed, og det har bragt en del kritik med sig fra folk, der mener, at Lars Andersen lyver eller glemmer at tage højde for visse faktorer. 

I en ny video, han har lagt op, svarer Lars Andersen på flere af kritikpunkterne, blandt andet det om, at han ikke har genopfundet metoden med sin bueskytteteknik. 

- Det er sandt. Folk har kendt den (metoden), men jeg er nok den første, der har lært at gøre det, ligesom det står i de gamle bøger, siger han. 

Han anerkender også, at han ikke kan sammenligne sig med tidligere tiders bueskytter, da udstyret ikke er helt det samme. 

- Nogen har sagt, at jeg ikke bruger en bue på 54 kilo, ligesom den engelske langbue, og det er sandt. Som de fleste moderne bueskytter har jeg ikke styrken, siger han.

Han skyder dog også flere af kritikerne ned og demonstrerer, hvordan folk tager fejl, når de for eksempel hævder, at man ikke kan have en pil på højre side af buen.

Til sidst i videoen viser Lars Andersen tilmed nogle af sine vilde tricks, for eksempel hvordan man kan skyde en pil ned, der er på vej imod en.

Du kan se Lars Andersen svarer på kritik ovenfor og se den video, der gjorde ham berømt nedenfor.