Underholdning

Her er de fem dyreste film nogensinde

Der bruges hvert år svimlende milliardbeløb i Hollywood på at producere succesrige biograffilm, der skal fange dig og andre filmelskere verden over.

Verdens dyreste film nogensinde kostede 341 millioner dollar (eller knap 2,4 milliarder danske kroner) at producere, og der er en klar tendens til, at film bliver dyrere.

- I 1991 skabte Terminator II overskrifter, fordi det var den første film til 100 millioner dollar. I dag er 100 millioner dollar ikke noget særligt, for film bliver dyrere og dyrere at lave, siger filmekspert Ann Lind Andersen i denne uges udgave af Film på tv2.dk.

- At film bliver dyrere er i sig selv ikke noget problem, men sagen er, at jo større et budget en film har, jo mere kommercielt sensitiv er den. Blockbusters skal kunne sælges og forstås på alle verdens markeder – fra Kina og Rusland til Brasilien og Tyskland, forklarer filmanmelderen.

Heldigvis for filmproducenterne er der gode chancer for at tjene de mange penge hjem igen. Verdens dyreste film, som Ann Lind Andersen afslører i denne uges web-tv-magasin, tjente mere end én milliard dollar ind og var derfor en kommerciel succes.

Se Ann Lind Andersen præsentere verdenshistoriens fem dyreste film i filmmagasinet øverst i artiklen.

Sendt første gang 2. april 2015

Se også filmmagasinet om de 2'ere, der aldrig blev lavet:

Se web-tv-magasinet, hvor Ann Lind Andersen udpegede de fem bedste krigsfilm nogensinde:

Hvilken top 5 skal vi lave?

Send os dit bud på, hvilket emne vi skal kigge på, næste gang vi laver en top 5.

Kontakt Ann Lind Andersen via Facebook

Ann Lind Andersen

Ann Lind Andersen er Go' morgen og Go' aften Danmarks faste filmanmelder og er også fast filmjournalist på programmerne, når filmstjerner skal interviewes.

Hun har været filmanmelder siden 1995 og har bl.a. anmeldt for Aarhus Stiftstidende og Berlingske fra 2002-2011.

Hun er uddannet cand.mag. i Æstetik & Kultur fra Aarhus Universitet med speciale i Filmvidenskab,

Se flere lister over gode film på close-up.dk