Underholdning

Afslørende film: Scientology gjorde alt for at ødelægge Cruise og Kidman

I en ny dokumentarfilm fortæller et tidligere højtstående medlem af Scientology, hvordan lederen af den religiøse bevægelse beordrede ham til at ødelægge ægteskabet mellem de to Hollywood-stjerner Tom Cruise og Nicole Kidman.

Op gennem 1990’erne var de blandt Hollywoods allerhotteste par, skuespillerne Tom Cruise og Nicole Kidman. Men i 2001 endte lykken, og parret blev skilt efter 11 års ægteskab.

Nu afslører et tidligere højtstående medlem i den religiøse bevægelse Scientology, Marty Rathbun, hvordan han og Scientology spillede en aktiv rolle i at ødelægge ægteskabet mellem Tom Cruise og Nicole Kidman.

Læs også: Cruise og Travolta åbner kirke med superkræfter

Det sker i dokumentarfilmen ’Going Clear: Scientology and the Prison of Belief ’, der er produceret af HBO, og som havde premiere på weekendens Sundance Film Festival, skriver The Daily Beast.

I filmen fortæller Marty Rathbun, som forlod Scientology i 2004, hvordan bevægelsens leder, David Miscavige, så Nicole Kidman som et muligt problem, fordi hendes far var en anerkendt psykolog i Australien. Scientology er nemlig modstander af brug af psykologi og psykiatri. Samtidig var han også bange for, at Nicole Kidman forsøgte at få Tom Cruise til at afbryde kontakten til bevægelsen.

Aflytning og forfølgelse

David Miscavige, der har været leder af Scientology siden grundlæggeren L. Ron Hubbards død i 1986, og som også var forlover ved Tom Cruises og Nicole Kidmans bryllup, tog blandt andet initiativ til at aflytte Nicole Kidmans telefon og til at forfølge Tom Cruise og indsamle informationer om ham. Herudover skulle Scientology have forsøgt at vende parrets to adopterede børn, Connor og Isabella, mod deres mor, så Tom Cruise kunne beholde forældremyndigheden.

Sådan lyder i hvert fald anklagerne fra Marty Rathbun i dokumentarfilmen, skriver The Daily Beast. Forud for premieren har HBO allieret sig med intet mindre end 160 advokater, der har skullet tjekke filmen igennem, men Scientology har alligevel allerede klaget over filmen.

Hverken Nicole Kidman eller Tom Cruise medvirker i filmen eller har nogle kommentarer til den. Men er anklagerne sande, er det ikke første gang, at Scientology har været medvirkende til, at et af Tom Cruises ægteskaber er endt i skilsmisse.

I 2006 giftede han sig nemlig med en anden kollega, Katie Holmes, men parret blev skilt igen i 2012. Året efter skilsmissen indrømmede Tom Cruise, at Katie Holmes havde forlangt skilsmisse for at beskytte deres fælles datter, Suri, mod Scientology.

Læs også: Lækage: Derfor blev Tom og Katie skilt

Det var i øvrigt Tom Cruises første kone, Mimi Rogers, der introducerede Tom Cruise for Scientology i slutningen af 1980’erne.

Ud over Tom Cruise er også skuespillere som John Travolta, Kirstie Alley og Elisabeth Moss medlem af Scientology.