Knud, Hanne og Pia: Det hedder de kendte i virkeligheden

I jagten på en god karriere og berømmelse kan det nogle gange være nødvendigt at peppe sit navn lidt op eller måske ligefrem forenkle det.

Der har eksisteret kunstnernavne, cirka ligeså længe som der har eksisteret kunstnere. Mange stjerner vælger nemlig at bruge et andet, og ofte mere farverigt navn, end det, der står på deres fødselsattest, måske i håb om, at de får lidt lettere ved at skille sig ud og prente sig ind på folks nethinder.

Læs også: Se stjernernes skøre børnenavne 

Pia Knud og Niels er skiftet ud

Pia, Niels og Knud er for eksempel blandt de navne, en gruppe kendte danskere har valgt at bytte til fordel for et andet, og af og til lidt mere huskværdigt.  

Som bare 18-årig tog Reimar Kristensen for eksempel navneforandring til Johnny Reimar, da han fik sit gennembrud i bandet ’The Cliffters’.

Læs også: Har Johnny Reimar nogensinde barberet overskægget af? 

Hanne Egelind er blevet til Søs

Og skuespillerinden Søs Egelind er faktisk født Hanne Egelind, men hendes borgerlige navn ligger hende så fjernt, at hun næppe ville reagere på det. 

- Jeg er faktisk døbt Hanne, men jeg har ikke noget forhold til det navn overhovedet. Hvis nogen skulle finde på at råbe "HANNE" ude på gaden, så vender jeg mig ikke om, fortalte hun til TV 2’s Weekend Weekend for nogle år siden.

Læs også: Søs Egelind: Jeg hedder faktisk Hanne

Sebastian vil gerne kunne være i fred

Og så er der de kendisser, der godt kan lide at have ét navn i offentligheden og ét navn privat, så de kan adskille de to personer og være i fred, når de ikke er ”på”. Det gælder for eksempel sangeren Sebastian, der hedder Knud Christensen.

”Sebastian er den, jeg lever af. Knud er den, jeg er, har han engang udtalt ifølge Berlingske, hvor han også forklarede, at han gerne vil holde sit privatliv væk fra offentligheden.

Det var en numerolog, der hjalp Andrea  Fuentealba Valbak med at finde frem til hendes nye navn ’Medina’. Stjernen tog således navneforandring, inden hun brød igennem med hitalbummet ’Velkommen til Medina’.

Læs også: Æggekastere sure over Medinas navn 

Du kan se en liste over nogle af de stjerner, der har andre navne på deres dåbsattest her:  

Paprika Steen (Kirstine Steen)

Johan Philip Asbæk (Pilou Asbæk) 

Claudia Rex (Pia Claudia Rex)

Niarn (Niels Roos)

Jokeren (Jesper Dahl)

Nik og Jay (Niklas og Jannik)

Cutfather (Mich Hedin Hansen)

Soulchock (Carsten Schack)

Bubber (Niels Christian Meyer)

Jonatan Spang (Jannik Kåre Jonatan Spang)

Bryan Rice (Brian Risberg Clausen)