Underholdning

Instruktøren bag 'Fasandræberne': Svært at fake god kemi

Det er vigtigt for instruktøren Mikkel Nørgaard, at de skuespillere, han arbejder sammen med, ikke blot er venner på skærmen, men venner i virkeligheden. Og hvordan sørger man så for det?

- Det er åbenbart, dét jeg kan. Jeg kan lave noget med nogle mænd, der er gode venner, udbryder instruktøren Mikkel Nørgaard opgivende, imens han slår ud med armene.

Læs også: Instruktør: Derfor er Lie Kaas den rigtige som Carl Mørck 

Vigtigt at skuespillerne får opbygget et venskab

Vi møder den 40-årige instruktør i forbindelse med premieren på filmen ’Fasandræberne’, der foruden et højspændt krimiplot omhandler forholdet mellem makkerparret Carl Mørck og Assad. Mikkel Nørgaard fik sit store gennembrud med tv-serien og filmen ’Klovn’, der ligeledes omhandler venskabet mellem to mænd. Og undervejs i interviewet kommer han frem til, at det åbenbart er det emne, han ofte falder for. 

- Jeg har noget fascination der, det interesserer mig virkelig, siger han og tilføjer:

- Det venskab Carl Mørck og Assad har fået opbygget bliver sat på prøve, samtidig er venskabet mellem Nikolaj, Fares og jeg privat efterhånden blevet stærkere, og det tror jeg, man kan fornemme.

Læs også: Kvinden i buret: Sådan forberedte jeg mig på rollen 

Kommer tillid og tryghed

Mikkel Nørgaard går nemlig meget op i, at de personer han spiller med etablere et venskab, ligesom han selv gerne vil have et godt forhold til dem. Derfor har han gjort meget ud af, at han og filmens to hovedroller Fares Fares og Nikolaj Lie Kaas også har set hinanden privat.

-Jeg tror enormt meget på, at det er vigtigt, at kemien imellem spillerne er god, for den kan være svær at fake sig til. Og jeg synes virkelig, man kan mærke den i denne film, der kommer en tillid og en tryghed imellem spillerne, når de er venner privat, siger han.

Læs også: TV: Kom med Nikolaj Lie Kaas bag om 'Kvinden i buret' 

Tog på ture med Casper og Frank

Og selvfølgelig kan Mikkel Nørgaard ikke planlægge, at han og skuespillerne nødvendigvis bliver gode venner, men han gør en aktiv indsats for det:

-Med Casper og Frank (der spiller hovedrollerne i Klovn red.) var det nemt, da Casper og Frank kender hinanden så godt. Men alligevel prioriterede vi det også højt, at  have nogle ture sammen, hvor vi ikke skulle præstere noget, sige noget sjovt eller klogt, men bare kunne sidde og være stille sammen. På et eller andet tidspunkt er der jo nogen, der siger noget, og så lærer man lang som hinanden bedre at kende, siger han.

Læs også : Jussis Afdeling Q-bøger som amerikansk tv-serie 

Sendte de unge på tur

I filmen ’Fasandræberne’ møder man også en gruppe unge skuespillere, der spiller en flok voldelige og grænsesøgende kostskoleelever. Og her var det uhyre vigtigt for Nørgaard, at skuespillerne kunne foregive at have kendt hinanden længe, derfor sendte han dem en weekend i sommerhus.

- De fik penge med til mad, og så sagde jeg: ”Jeg behøves ikke vide noget som helst om, hvad I har lavet og talt om, jeg skal bare kunne mærke, at I kender hinanden”.

Mikkel Nørgaard synes selv missionen lykkedes, og det var helt essentielt for filmen, for de unge skuespillere skal indspille mange voldelige og intime scener sammen i filmen.

Fem korte til Mikkel Nørgaard

1. Hvad er din største kvalitet som instruktør? 

- Det er svært at svare på, men jeg er meget optaget af karakterne og deres indbyrdes relationer og det tror jeg er en af grundene til at mine film bliver interessante.

2. Hvad er din største svaghed som instruktør?

- Der er nok nogen, der ville sige, at jeg holder mange døre åbne i lang tid i forhold til at tage beslutninger. Det er der i hvert fald nogen, der er irriterede over.

3. Hvilken film ville du ønske at du havde instrueret?

- Der er mange, men Godfather er helt sikkert en. Og så vil jeg sige en lille film som ’Sideways’.

4. Hvilken skuespiller ville du helst instruere?

- Sean Penn er en kæmpe skuespiller.

5. Hvilken film skal du nå i biografen og se i år?

- Jeg vil rigtige gerne se Boyhood, men det er svært at nå i biografen, når man har arbejde og tre børn. For det meste ender jeg med at se børnefilm med dem.