Underholdning

Dolly Parton: Mine bryster er falske, men det er min stemme ikke

’Mine bryster er falske, mit hår er falskt, men hvad der er ægte er min stemme og mit hjerte’. Citatet her er sagt for nyligt af Dolly Parton og opsummere ganske fint, hvad country-ikonet, der tirsdag aften giver koncert i Forum i København, er for en person.

I årevis har den måske største nulevende countrymusik-stjerne Dolly Parton vakt opsigt med sine sange og sit udseende.

Den nu 68-årige countrymusiker er nemlig blandt langt de fleste lige så godt kendt for sine mange plastikoperationer og specielt sine bryster, som hun er for sine mange hits og utallige priser. Og det virker det til, at Dolly Parton selv er ganske udmærket klar over.

For ganske nyligt gav hun nemlig koncert på den berømte britiske festival Glastonbury foran 100.000 mennesker. Og den koncert fik en del opmærksomhed på de sociale medier. Grunden skal findes i, at flere mente, at Dolly Parton mimede sangene til koncerten.

Debatten rasede på blandt andet Twitter.

Odapterer hund fra festival

Men så valgte Dolly Parton selv at tage affære. Til den engelske avis The Sun sagde Dolly Parton nemlig ovenstående citat, som godt lige kan tåle en gentagelse:

’Mine bryster er falske, mit hår er falskt, men hvad der er ægte er min stemme og mit hjerte’, lød det fra superstjernen, der ganske effektivt fik givet sine kritikkere svar på tiltale.

Og hvis folk tvivlede på det med det store hjerte, så er Dolly Parton for tiden i gang med at bevise netop det med endnu en historie fra Glastonbury.

En eller anden har nemlig glemt en hund på festivalen. Og den hund, som er blevet opkaldt efter hende, da de begge er blonde, har Dolly Parton tilbudt at adoptere, hvis ejeren ikke henvender sig.

Musiker i syv årtier

Men Dolly Parton er så meget mere end nogle få hits (’9 to 5’, ’Jolene’ og ’I Will Always Love You’, som de fleste nok kender), en masse plastikoperationer og et stort hjerte.

Dolly Parton er et ikon, en institution og en levende legende.

Hun har nemlig været aktiv som musiker i imponerende syv årtier. Hun begyndte nemlig som børneperfomer i 1959 med nogle enkelte hits de kommende år. Og de følgende mange årtier er Dolly Partons stjerne blot blevet større og større.

I dag er det blevet til snesevis af albums, dusinvis af priser og godt 100 millioner af solgte plader. Men det alene gør ikke en kunstner til en institution, selvom det hjælper. Det gør nogle andre detaljer.

Hun er nemlig den kvindelige countrymusker, som har høstet flest priser gennem tiderne med 8 Grammy-priser, 10 Country Music Association Awards, 3 American Music Awards og så er hun optaget i Country Music Hall of Fame.

Hun har haft 25 sange på den amerikanske country-hitliste Billboard Country. Og så har hun haft imponerende 41 top ti placeringer med sine albums i USA alene.

Skrevet ind i videnskabens historie og gudmor til Miley

Og som en bonusinfo, så har Dolly Parton en forlystelsespark opkaldt efter sig. ’Dollywood’, der naturligvis ligger i den amerikanske delstat Tennessee, hvor countrymusikkens uofficielle hovedstad, Nashville, ligger.

Og til vores yngre læsere, så er hun gudmor til Miley Cyrus, som Dolly Parton flere gange har været ude og forsvare efter hendes twerking-skandale sidste år.

Og for at runde det hele af, så er Dolly Parton også, uden selv at gøre noget, blevet skrevet ind i videnskabens historie.

Det første større dyr, der blev klonet, fåret Dolly, er nemlig opkaldt efter Dolly Parton – som en hyldest til country-stjernen.

Tv2.dk’s anmelder er på plads tirsdag aften i Forum til Dolly Partons koncert. Og du kan læse meget mere om koncerten og se, hvor mange stjerner Dolly Parton skal have her på siden.