Underholdning

Ny måling: Så upopulært er det spanske kongehus

Spaniens nye konge går en hård tid i møde i en kongefamilie, det spanske folk ikke har meget tillid til længere, det viser nye målinger.

Torsdag vågner det spanske folk op til en ny virkelighed, de har nemlig fået et nyt regentpar i form af kong Felipe d. 6. og hans kone, dronning Letizia.

Læs også: Nu har Spanien to konger og dronninger

Tilliden er dalet markant

De to overtager et relativt ustabilt kongehus, som er blevet mere og mere upopulært hos befolkningen, hvilket både skyldes en række skandaler fra kongens side, men også en lokal uro i Spanien, der betyder, at flere regioner gerne vil ændre landets forfatning.

Læs også: Disse skandaler ramte den spanske konge hård

Og i dag kan den spanske avis El Pais afslører en ny undersøgelse, der heller ikke tegner godt for kongehuset, den viser nemlig, at folkets tillid til kongefamilien ligger helt nede på 3,72 på en skala, hvor 10 er stor tillid og 0 ingen. For blot ti år siden lå det spanske folks tillid på 7,46.

Læs også: Royal ekspert: Sidste chance for skamskudt spansk kongehus

Om det nye regentpar, der sammen har døtrene Leonore og Infanta Sofia, kan øge tilliden og popularitet må tiden vise, men i klippet ovenfor giver journalisterne Ulla Terkelsen og Jeppe Kroager et bud på, hvilken rolle den nye konge kan få og fortælle lidt om den tidligere konges rolle i Spanien.

Fakta om kronprins Felipe

Kronprins Felipe er 46 år.

Han er den eneste søn af kong Juan Carlos og dronning Sofia. De har i alt tre børn, og Felipe har storesøstrene Cristina af Spanien og Elena af Spanien.

Han blev forlovet med den daværende journalist Letizia Ortiz Rocasolano 1. november 2003. De giftede sig i Madrid den 22. maj 2004.

Den 31. oktober 2005 fødte kronprinssen parrets første barn, prinsesse Leonor. Hun er nummer to i arverækkefølgen efter sin far.

Den 29. april 2007 kom parrets anden datter til verden. Hun fik navnet Sofia.