Underholdning

Brandingekspert: Så mange penge er Frederik og Mary værd

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er blevet lidt af et powerpar, når det kommer til branding af Danmark, men kan de tjene sig selv og statsstøtten hjem?

Onsdag kan kronprinsparret fejre 10 års bryllupsdag og sammen er de to blevet lidt af et guldkort for Danmark, når det kommer til branding.

LÆS OGSÅ: Her skal Mary og Frederik fejre 10-års bryllupsdag

Positive historier om dem overalt

Hver gang de besøger byer, lande og virksomheder følges de nemlig af et massivt pressekorps, og det betyder, at de bliver promoveret i alverdens medier, og interessen for parret er kæmpestor, vurderer brandingekspert fra firmaet Promovator Simon Bastiansen.

- De bliver brandet på tv og i blade i de lande, de besøger, og det vil typisk være positive historier. Og det er ikke kun i Danmark, vi er interesseret i dem, de er globale stjerner, og der findes royale interesserede i både Kina, Rusland og USA, siger han til tv2.dk.

LÆS OGSÅ: Mary og Frederik tager børnene med til Grønland

Slår både Mads Mikkelsen og Laudrupperne

Efter en længere tænkepause kommer Simon Bastiansen frem til, at der faktisk ikke er nogen danskere, der overgår parret i brandingværdi – på nær dronningen og prins Henrik, som de måske "står lige" med.

- Der findes ingen danske stjerner, der overgå dem, de ligger langt foran Laudrupperne, Mads Mikkelsen, Lars Ulrich og Helena Christensen. Overordnet set er det vores allerstærkeste kort overhovedet, siger han.

Så mange penge er de værd

Kronprinsparret såvel som hele kongehuset er et af de emner, der kan skabe stor debat herhjemme, blandt andet på grund af de mange penge, vi betaler til dem. Og bare i år postede danskerne 79 millioner kroner i hele kongefamilien, heraf gik 19 millioner til kronprinsen og hans familie, men er de overhovedet pengene værd?

LÆS OGSÅ: Royalt regnskab: Her bruger Margrethe og co. millionerne

Ifølge Simon Bastiansen er svaret ja, for Frederik og Mary tjener pengene – og mere til - hjem til Danmark igen.

- Det er altid svært at sætte tal på den slags, men et konservativt bud ville være, at de tjener et to-cifret millionbeløb i den høje ende ind om året til Danmark, og det er et konservativt bud, siger han.

Hoteller og virksomheder nyder godt af parret

Pengene hiver parret hjem i form af turister, men også i høj grad til det danske erhvervsliv.

LÆS OGSÅ: Kronprinsen vil bremse OL-fråseri

- Den ene del af det er, at får vi mange besøgende, der foruden de mange andre turistattraktioner også skal forbi Amalienborg. Mange af dem bliver også indirekte inspireret til at tage til Danmark, når de læser om parret, og det nyder restauranter, hoteller med mere godt af, siger han og tilføjer:

- Og så er der den anden del. Hver gang parret tager på udlandsbesøg kommer der en hel række af danske eksportvirksomheder med dem, som en naturlig del af gamet, som afholder møder og indgår aftaler med udenlandske virksomheder.

Tirsdag aften husker TV 2 tilbage på de ti år med Frederik og Mary i programmet 'Frederik og Mary: Kongelig Kærlighed', der sendes kl. 21.00 på TV 2.