Underholdning

Lie Kaas: Der skal jo penge ind på kontoen

’Kvinden i buret’, ’Dirch’, ’Engle og dæmoner’, ’Adams Æbler’, ’Brødre’, ’De grønne slagtere’, ’Blinkende lygter’, ’I Kina spiser de hunde’ og ’Drengene fra Sankt Petri’.

Alle disse film har to ting til fældes. De har alle sammen Nikolaj Lie Kaas på rollelisten. Og så var de alle sammen en stor succes.

Sådan en liste med hitfilm burde gøre det meget nemt at få nye roller i store film. Men selvom man hedder Nikolaj Lie Kaas, så betyder det ikke, at man bare kan vælge og vrage mellem diverse store film. Men man kan dog være mere kræsen. Det fortalte Nikolaj Lie Kaas til tv2.dk i forbindelse med søndag aftens årlige Robert Prisuddeling.

- Jeg holder pauser en gang imellem. Eksempelvis holdt jeg en pause mellem indspilningen på ’Kvinden i buret’ og ’Fasandræberne’. Der rejste jeg og var sammen med familien, fortæller Nikolaj Lie Kaas.

Er det fordi, du er nået et punkt i din karriere, hvor du kan vælge og vrage?

- Man bliver kritisk med tiden, når det gælder valget af film, siger Nikolaj Lie Kaas, der søndag aften var nomineret som 'bedste mandlige hovedrolle' for sin rolle som Carl Mørck i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens ’Kvinden i buret’.

- Men selvom man bliver mere kritisk. Så skal der penge ind på kontoen, så vildt kritisk kan man ikke altid være, uddyber Nikolaj Lie Kaas, der måtte se Mads Mikkelsen løbe med prisen for 'bedste mandlige hovedrolle'. Noget Nikolaj Lie Kaas synes, er ganske fortjent.

- Det er velfortjent, at Mads (Mikkelsen red.) vandt. Jeg var ikke så langt fremme blandt de nominerede, så jeg havde ikke forberedt en takketale, siger Nikolaj Lie Kaas, der på det seneste har været i gang med at filme Susanne Biers næste film ’En chance til’, der har andre danske stjerner som Ulrich Thomsen, Nikolaj Coster-Waldau og supermodellen Lykke May på rollelisten.