Underholdning

Her er kronprinsens kælenavn til Mary

Det kan godt være, at kronprinsessens navn, 'Mary', i forvejen er relativt kort, men kronprinsen har alligevel fundet et endnu kortere kælenavn til sin hustru.

Da den australske journalist Jane Wheatley, for nyligt interviewede kronprinsparret, var der flere ting, der overraskede hende.

For eksempel lod hun sig positivt overraske af kronprinsen.

"Prins Frederik er ærlig, en skat - sjov, afvæbnende åben, og så lidt urolig, ligesom en skoledreng, der hellere vil være ude på legepladsen. Han er en action man - sejler, løber på ski og løber", siger hun til The Sydney Morning Herald. 

Kort kælenavn til kronprinsessen

Men så bemærkede Jane Wheatley også en anden ting, nemlig at Frederik har et kælenavn til sin hustru.

"Prinsen kalder hende 'Maz' - og har adopteret den australske teori om, at intet navn er for kort til at blive forkortet", siger hun og tilføjer:

"Det mest slående ved Mary og Frederik er, hvordan de formår at være sig selv, og samtidig lever op til det billede offentligheden har af monarkiet".

Synes reglerne blev for meget

Journalisten fortæller dog samtidig, at hun er overrasket over, hvor besværligt det var at få et interview med kronprinsparret, og hvor mange regler, der skulle overholdes, for eksempel at de hver især skulle tiltales "Deres Kongelige Højhed", og at hun ikke måtte tale med kronprinsessen alene. Den formelle tiltale blev dog alligevel for meget for Jane Wheatley, der kalder det "skrupskørt", derfor gik hun hurtigt over til "you", hvilket ifølge hende selv, også gik helt fint.

"Sådan opretholder vi privatlivet" Jane Wheatley talte også med kronprinsparret, om hvordan man opretholder et privatliv som en del af kongefamilien, og det gør parret angiveligt ved at opsøge offentligheden, fortæller de til Sydney Morning Herald.

"Vi går ud i byen på vores cykler, følger børnene i skole. På den måde er folk vant til at se og, det bliver ikke blæst op", siger kronprinsen.

"Du kan cykle igennem byen og ingen råber: Se, der er prinsessen - de er vant til at se os. Nogle kommer hen og siger hej, og det er også fint", siger kronprinsessen.