Underholdning

Instruktør: Derfor er Lie Kaas den rigtige som Carl Mørck

’Kvinden i buret’-instruktøren Mikkel Nørgaard boksede med Carl Mørck-rollen i tre måneder, før det gik op for ham, at Nikolaj Lie Kaas var den helt rette.

Det er i den grad godt, at det kun er kvinders alder, man ikke snakker om. For der er ikke mange, der har fået diskuteret deres alder så meget som Nikolaj Lie Kaas i forbindelse med den danske thriller ’Kvinden i buret’.

Læs også: Så er den her: Trailer til "Kvinden i buret"

Rigtig mange læsere af Jussi Adler-Olsens Afdeling Q-bøger mener nemlig, at den 40-årige skuespiller er for ung til at udfylde rollen som politimanden Carl Mørck. Og det er da også en debat, som instruktøren Mikkel Nørgaard er helt klar til at stå på mål for.

- Det var mig, der valgte Nikolaj til rollen, og jeg forstår godt, at folk har en holdning til ham som Carl Mørck. Det er man meget bevidst om, når man går i gang med at adoptere en bog, som er læst af mange. Alle har jo selvfølgelig dannet deres billede af, hvem skal Carl være. Det ville da være dybt underligt, hvis alle klappede i hænderne og sagde ’Fantastisk, det er det helt rigtige valg’, siger Mikkel Nørgaard til tv2.dk.

Det klikkede bare ikke

Han var faktisk også selv i tvivl om, hvem der skulle spille hovedrollen som den utilpassede politimand.

- Der var jo lang tid, hvor jeg også mente, han skulle være ældre. Den tanke arbejdede jeg med i månedsvis. Jeg kunne ikke helt få tingene til at falde på plads i mit system. Jeg kan ikke pege på, hvad det var, men der var noget, der ikke klikkede, forklarer instruktøren, som ifølge ham selv havde svært ved at finde ind til hjertet af Carl Mørck.

Læs også: "Kvinden i Buret" ligner et hit

- Jeg boksede med det i lang tid. På et tidspunkt fik jeg den tanke, hvad nu hvis vi tog en ældre sjæl i en yngre mands krop. Hvis det nu er et menneske, der har oplevet så meget på kort tid, at han er blevet gammel før tid. Da den tanke kom, åbnede karakteren sig for mig. Jeg tænkte, han har simpelthen set så meget grimhed, så meget vold og smerte, at han er blevet slidt for hurtigt. Vi har et menneske, som burde have masser af godt liv foran sig, men han er simpelthen blevet så presset af det her hårde liv, at han er i slutningen af 50’erne, selvom han er i starten af 40’erne, lyder forklaringen.

Ikke et sekund i tvivl om Nikolaj

Og så var det som om, Nikolaj Lie Kaas var som skabt til rollen.

- Vi havde et møde på tre kvarter, hvor jeg fortalte ham om projektet. Og der vidste jeg bare, at det skulle være ham, siger Mikkel Nørgaard som siden beslutningen blev taget og meldt ud til offentligheden har måttet svare på spørgsmål, om karakteren ikke skulle have været ældre.

Læs også: Kaas til premiere: Min kone er min værste kritiker

- Jeg har jo været igennem det forløb. Det tog mig tre måneder. Og det har nok i virkeligheden polstret mig. Men det skal siges, at jeg forstår alle folks synspunkter, og jeg kan forstå, hvor de kommer fra. Men jeg er så afklaret med mit valg og er ikke et sekund i tvivl om, hvad Nikolaj kan bidrage med i Carl Mørck-karakteren. 

Hvad Nikolaj Lie Kaas kan byde ind med, kan danskerne se, når 'Kvinden i buret' har premiere herhjemme torsdag den 3. oktober.

FAKTA:

OM FILMEN:

'Kvinden i buret' er første filmatisering af Jussi Adler-Olsens bøger om Afdeling Q. Zentropa har købt rettighederne til at filmatisere de første fire bøger.

Optagelserne til næste film, 'Fasandræberne' går i gang om tre uger. Den ventes af have premiere mod slutningen af 2014.

De to øvrige film skal efter planen have premiere i 2015 og 2016.

PREMIERE:

Torsdag den 3. oktober i en række biografer landet over

ROLLELISTEN:

Carl Mørck: Nikolaj Lie Kaas

Assad: Fares Fares

Merete Lynggaard: Sonja Richter

Uffe Lynggaard: Mikkel Boe Følsgaard

Marcus Jacobsen: Søren Pilmark

Hardy: Troels Lyby

Anker: Per Scheel-Krüger

Tage Baggesen: Rasmus Botoft

Søs Norup: Patricia Schumann

Børge Bak: Michael Brostrup

Tereza: Marijana Jankovic

Jesper: Anton Honik

Forstander på Egely: Lane Lind

Helle: Marie Mondrup 

Med flere...

Instruktion: Mikkel Nørgaard

Manuskript: Nikolaj Arcel

VARIGHED:

97 minutter

SE MERE:

www.kvindeniburet.dk