Underholdning

Anmeldelse: 'Sex' stjerner til Miguel

Der kommer indledningsvis lige en undskyldning. Den her anmeldelse vil indeholde mere end en reference til sex. Så er I advaret.

Og så vil jeg lige slå en ting fast. Jeg er en heteroseksuel mand, der har været i et parforhold i mere end tre år. 

Men under Miguel-koncerten søndag aften i Arena er en af de få gange, jeg har følt mig en smule draget mod mit eget køn. For hvor har Miguel dog bare hele pakken, selv set fra en mands synspunkt. 

Han ser godt ud, han er god til at danse (og kan blandt andet gå i split), han synger fantastisk, laver god musik, han har en tilstedeværelse på en scene, som er Prince, Michael Jackson og Fred Mercurry (og det er ikke engang løgn) værdig og så - ikke mindst vigtigt - kan han udtale Roskilde rigtigt. Altså med et blødt 'D'.

Nå men tilbage til selve koncerten. Allerede inden de første par numre var færdigspillet havde Miguel, med høje hæle som Prince, leveret de første pirouetter, lavet et split, givet beviser for et overlegent sangtalent og, hvis det var et datingshow, charmeret alle de tilstedeværende piger til at vælge netop ham.

I hvert fald blev der grinet fjoget af dårlige jokes, sunget med på knap så kendte sange og skreget over den i den grad veltrænede mave, som Miguel har. Temperaturen steg, og pigerne, hvilke Miguel fint er klar er hans publikum, havde drømt sig væk til en palmeø, hvor Miguel var den ene udvalgte ting, de måtte medbringe.

Og jeg havde det næsten på samme måde. Og det samme med adskillige andre heteroseksuelle mænd i Arena, der i små 100 minutter svingede faretruende mod bi- og homoseksuel.

Sagt på en anden måde. Så har der været mange gode koncerter i år på Roskilde Festival, men Miguel i Arena er en af de absolut bedste.

Miguel, Roskilde Festival Arena Scenen, 7. juli, 6 ud af seks stjerner.

Ps. Læg mærke til at denne anmeldelse ikke indeholder en eneste reference til flere af de store hits, der blev spillet, som 'Do You (Like Drugs)' og 'Adorn'. Det var simpelthen ikke nødvendigt - det hele var fremragende!