Underholdning

Hjælp Jussi: Hvem skal spille Carl Mørck og co.?

Jussi Adler-Olsen og Hollywood-instruktøren Scott Frank vil gerne høre folks holdning til, hvem der skal spille hovedrollerne, når Afdeling Q-bøgerne skal laves til amerikansk tv-serie

På dansk er Carl Mørck-karakteren lig med Nikolaj Lie Kaas i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens succes-krimier om den kontroversielle politimand på Afdeling Q.

Men hvordan skal karakteren se ud, og ikke mindst hvem skal spille ham og de øvrige hovedrolleindehavere, når bøgerne skal laves til en amerikansk tv-serie i samarbejde med den anerkendte Hollywood-instruktør og manuskriptforfatter Scott Frank?

- Vi blev enige om, at vi begge ville gå i gang med at caste til rollerne, men det er ikke længere så lige til at finde skuespillere. Førhen kunne man tage opslagsværk og sidde og kigge på billeder og tænke over, hvem der var egnet. Men der er ikke den slags oversigter på skrift mere. I dag bruger man nettet, og hvis man googler de 100 bedste skuespillere gennem tiden eller noget i den dur, får man jo også de døde med, fortæller Jussi Adler-Olsen til tv2.dk.

- Så i stedet for at sidde og bruge en masse tid på at google, vil vi gerne høre, hvad folk mener, siger forfatteren, som har oprettet en hjemmeside, hvor karaktererne er beskrevet, og folk kan komme med deres bud på, hvem der er de rette til rollerne.

Se mere om siden her: http://issuu.com/jppolforlag/docs/jussi_casting.

- Der er jo 15 millioner forskellige bud på, hvordan Carl Mørck ser ud. Personligt har jeg ingen præferencer, men både Scott Frank og jeg er enige om, at vi vil kigge efter én, som kan være med i alle sæsoner, forklarer den danske forfatter.

Det er nemlig meningen, at hver enkelt bog skal fylde en hel sæson, som så skal vare et sted mellem seks og 13 afsnit.

Og selvom Jussi ikke har nogen præferencer, kan han ikke sige sig fri for, at der har været et par store Hollywwod-navne oppe i hovedet, når nu han skal til at arbejde sammen med en så anerkendt instruktør med cv'et i orden.

- Jeg kunne i princippet godt se en George Clooney i rollen som Carl Mørck, men han ville jo formentlig stå af efter fire sæsoner, for så ville han få andre tilbud, som han ikke ville sige nej til.

- Så vi skal finde nogle skuespillere, som har et godt helbred, og som både kan og vil stå igennem alle sæsonerne, siger Jussi Adler-Olsen.