Underholdning

Det hedder de kendte på nettet

I dag kom det frem i flere medier, at kronprins Frederik (måske) har en privat profil på Facebook under navnet "Jens Peter Hansen".

Og det kan man som sådan godt forstå, da det måske ville være lidt af et hyr at holde styr på en profil i hans eget navn.

Men han er ikke den eneste kendte, der kalder sig noget andet ude på det store internet.

På et af de andre sociale netværk, twitter, er der ikke så meget grund til at skjule sig - her kan man ikke så meget andet, end at råbe op til hele verdenen, så hvis man ikke vil høres, så er man typisk ikke her.

Derfor er mange af de kendte vip.tv2.dk følger her, normalt også nemme at finde.

Langt de fleste har brugt en eller anden sammentrækning af deres navn(e), men enkelte er af forskellige årsager endt op med et noget alternativt "kodenavn". Da de ikke lader til at være videre hemmelige, tøver vi ikke med her at bringe et lille udvalg.

Danske kodenavne

Lige på grænsen mellem de to ting ligger den kvindelige 'Vild med dans'-vært, der, har brugernavnet 'ChristianeSM'. De sidste to bogstaver kunne selvfølgelig, hvis man tager de kedelige, realistiske briller på, være en forkortelse af Schaumburg-Müller. Men den slags bør man aldrig forfalde til!

Mere utvetydigt bliver det, når man skal finde komikeren Elias Ehlers, der har valgt at kalde sig selv'lorteliv'. Points for det positive livssyn, Elias.

Ligeledes lader talkshowværten Anders Lund Madsen til at have lave tanker om sig selv. I hvert fald går han derinde under navnet'Fedeabe'

Den ene (men ikke eneste) halvdel af "De eneste to", Peter Sommer, bruger det lidt mere filosofiske'Sommerjeg',og rapperen Johnson er tilsyneladende nyvasket og stolt over det.

I hvert fald hedder han for tiden'MrCleeen'

De udenlandske kendte kan også være med

Også I det store udland, er der nogle af de kendte, der har leget lidt med navnene, da de oprettede deres profil.

Danny Glover gør for eksempel opmærkesom på sit køn, og kalder sig'mrdannyglover'. All right - Danny kan vel også næsten være et pigenavn, så det er vel bedst at være sikker.

Asthon Kutcher hedder ikke Mr. derinde, og som sådan heller ikke hverken Ashton eller Kutcher. Han har i stedet valgt det lidt kryptiske'Aplusk'.

Hans kæreste, skuespilleren Demi More har til gengæld taget hans navn, og kalder sig'Mrskutcher'.

'Myth Busters'-værten Adam Savage har taget konsekvensen af, at hans levebrød bestemt ikke er for børn, og hedder' donttrythis'.

Og den kvindelige skuespiller og manuskriptforfatter Tina Fay, har valg at skabe total forvirring omkring sin identitet ved at hedde'NotTinaFey'

Kender du selv gode eksempler på kendte, der hedder noget sjovt på Twitter, så giv os et bud i kommentarerne neden for.