Underholdning

Sølvguitar i ekstase over Ozzy

Skanderborg Festivalen smed i dag den gamle heavy-fyrste Ozzy Osbourne på plakaten til næste års festival. Vip.tv2.dk har talt med en af de største danske Ozzy-fans. 55-årige Skrammer Sølvguitar fra Ry

Holstebro er stedet, Black Sabbath er bandet, og sangen med den lange guitarsolo hedder Wicked World. Blandt publikum står en ung dreng, der knap nok er konfirmeret, og nyder showet. Det er 1970, og Skrammer Sølvguitar er til sin første Black Sabbath-koncert.

"Det var en helt ny slags musik, musik på den rigtige måde. Pedal to the metal. Det var helt fantastisk," fortæller Skrammer Sølvguitar med glød i stemmen om oplevelsen for fyrre år siden, da han for første gang så Mørkets Fyrste optræde. Lige siden, har han været kæmpe fan.

"Der findes ikke noget bedre heavy. Det er altid ham, der laver de bedste melodier, og har de fedeste guitarister. Der er kul på. Man kan råbe og skrige," fortæller Skrammer med et lille grin.

Skal helt sikkert på Skanderborg

Og råbe og skrige, kommer Skrammer helt sikkert til, når Ozzy gæster Skanderborg Festivalen til sommer. For selvom han langtfra er fast inventar i bøgeskoven, der kun ligger godt 10 kilometer væk fra hjemmet, smutter han nok en tur forbi til næste år:

"Jeg har faktisk ikke været der de sidste par år. Der har ikke rigtig været noget, der har været værd at høre. Men hvis Ozzy kommer, så skal jeg helt sikkert afsted," siger Ozzys danske mega fan med det lidt specielle navn.

"Et eller andet skulle jeg jo hedde"

Skrammer er dog heller ikke født Skrammer Sølvguitar. Men ikke desto mindre, hedder han det i dag. Helt officielt.

"Jeg blev kaldt Skrammer helt tilbage i midten af tresserne. Så en dag besluttede jeg mig for at ændre det officielt.

Hvad så med Sølvguitar, hvor kommer det fra?

"Et eller andet skulle jeg jo hedde til efternavn."

Er det fordi, det er sådan lidt rock and roll?

"Ja, det kan man godt sige. Jeg har altid været vild med musik. Så det skulle ligesom være noget i den dur," slutter Danmarks måske største Ozzy Osbourne fan, Skrammer Sølvguitar, der dog ikke vil løfte sløret for, hvad der i sin tid stod på dåbsattesten. For som han siger; "så begynder folk jo bare at kalde mig det."