Underholdning

Skal vi have flere kendte i dansk politik?

Den tidligere kuglestøder Joachim B. Olsen stiller op til folketinget som spidskandidat for Liberal Alliance i Nordjyllands storkreds. Det er en afdagens helt store nyheder

.

Det er langt fra første gang, at en person, kendt fra noget helt andet - ofte meget mere kulørt - vil blande sig i, hvordan verden skal regeres.

Kigger vi på det store udland, har skuespillere som Ronald Reagan, Arnold Schwarzenegger og Clint Eastwood som bekendte haft stor succes som hhv. præsident, guvernør og borgmester i USA.

Andre har måttet opgive drømmen. Seneste eksempel er rapperen Wyclef Jean, der nu endelig har droppet planen om at blive Haitis nye præsident.

Masser af danske eksempler

Herhjemme har vi set både mere og mindre heldige udfald af kendte folks politiske ambitioner. Klaus Bondam er blevet borgmester i København og Jacob Haugaard blev - til stor overraskelse for ham selv - stemt ind i folketinget som løsgænger.

Og både Håndboldtræneren Ulrik Wilbæk og Realitystjernen Jens Romundstad (af mange måske bedre kendt som Bikerjens) har været et smut forbi lokalpolitik, for nu at nævne et par stykker.

Og nu melder stålkugleekvilibristen og 'Vild med dans'eren sig så altså også ind i klubben.

Men vil du overhovedet have dine yndlingskendte til at blande sig i politik, eller burde de holde sig fra den slags?