Underholdning

Mere kritik af dansk Bronson-film

Kontroverserne omkring Nicolas Winding Refns film om Storbritanniens mest voldelige fange vokser i omfang.

I sidste uge var der voldsom kritik fra de britiske fængselsbetjentenes forening og nu forlanger de en officiel undersøgelse.

Kravet kommer, efter at der blev afspillet en hilsen fra Charles Bronson før premieren på "Bronson" tirsdag aften.

Winding Refns drama med Tom Hardy i titelrollen er baseret på Bronsons virkelige historie om et liv, der er tilbragt bag tremmer siden en dom for væbnet røveri i 1974.

I sin hilsen til premieregæsterne i London sagde Bronson, at han var stolt af filmen:

"Hvis jeg falder død om i aften, lever jeg alligevel videre. Jeg lægger ikke skjul på, at jeg var et færfærdeligt, voldeligt, modbydeligt menneske og jeg er ikke stolt af det, men jeg skammer mig heller ikke", lød det blandt andet.

Fængselsfunktionærerne tog oprindeligt afstand fra filmen med den begrundelse, at en mand som Bronson ikke burde forherliges med en film. Nu påpeger de, at båndet er et eklatant brud på sikkerhedsreglerne.

Det er strengt forbudt at optage samtaler med de indsatte og forbundet kræver en tilbundsgående undersøgelse.

"Vi er dybt bekymrede. Nogen har åbenbart misbrugt tilliden under et besøg og har båndet en samtale, der nu oven i købet er afspillet i et offentligt forum. Reglerne er helt klart overtrådt", siger talsmanden Glyn Travis.

Kritikken vækker genklang hos justitsministeriet. En talsmand erkender, at båndet aldrig er godkendt og oplyser, at fængselsvæsenet vil tage skridt til at sikre sig mod en gentagelse.

"Optagelsen med fangen er foretaget i direkte modstrid med reglerne", fastslår talsmanden.