Underholdning

Massiv kritik af Winding Refn

Nicolas Winding Refns film om Storbritanniens mest voldelige fange Charles Bronson, født Michael Petersen, mødes nu med massiv kritik.

Fængselsbetjentenes forening kalder "Bronson" en urimelig forherligelse af en voldsforbryder.

Den 56-årige kriminelle blev fængslet for væbnet røveri i 1974 og på grund af en række voldsepisoder har han siddet bag tremmer lige siden, det meste af tiden i isolation. Han har taget flere gidsler og overfaldet medfanger med det resultat, at hans dom nu er tidsubestemt.

Filmen, der fortæller Bronsons historie med "RocknRolla"-skuespilleren Tom Hardy i titelrollen, får britisk premiere på fredag den 13. marts og i den anledning udtaler fængselsfunktionærerne deres fordømmelse.

Prison Officers' Association tager skarp afstand fra filmen: "Vi bør ikke glorificere denne form for adfærd. Denne mand har tilbragt størstedelen af sit liv bag tremmer for at skade andre mennesker. Han har traumatiseret lovlydige borgere, så de aldrig kommer i arbejde igen", siger formanden Colin Moses og tilføjer: "Han er gerningsmand - ikke offer".

Premieren på "Bronson" ligger to dage efter, et prøveløsladelsesnævn behandler den berømte fanges sag. Winding Refn har endnu ikke kommenteret kritikken.

"Bronson" er Refns anden engelsksprogede film. Den første var "Fear X" fra 2003, som floppede fælt omsætningsmæssigt og ruinerede Refn. Denne gang er "Bronson" dog finansieret af Vertigo Films, så instruktøren har ikke nogen penge i klemme.

Filmen har endnu ikke fået en dansk premieredato.