Underholdning

"Jeg hedder Gitte - og jeg er alkoholiker"

"Jeg vil gerne sende kærlighed til danske stofmisbrugere og alkoholikere og opfordre dem til at gå i behandling. Man kan altid gå igen, hvis man finder ud af, at man ikke vil være der. Men giv det en chance. Misbrug er en sygdom. Der er ikke noget at skamme sig over. Husk, som Obama siger:' Yes we can!"

Ordene kommer fra en, der ved, hvad hun taler om. Som du måske har læst her på sitet - blandt andet i vores Pakkekalender-historie, så har stjernen gennemgået en masse plasticoperationer og medvirket i næsten endnu flere talkshows gennem årene - men en ting, der har fulgt hende hele vejen, er hendes hang til de våde varer.

Den 185 cm høje blondine har gennemgået behandling, og er i dag clean. Og i januarnummeret af den danske avis "Hus Forbi", fortæller en åbenhjertig Brigitte Nielsen om sit mangeårige misbrug - og giver råd til, hvordan man genvinder sit liv.

Har drukket siden 1993

Man kan desuden følge 45-årige Gittes kamp i MTV-programmet "Celebrity Rehab", der også tæller andre misbrugsramte stjerner, som for eksempel Daniel Baldwin og Jeff Conaway, der er bedst kendt for sin rolle i "Grease."

Ifølge de hjemløses blad, "Hus Forbi", begyndte Brigitte Nielsen for alvor at have problener med alkoholen, mens hun var gift med racerkører Raoul Meyer tilbage i 1993.

"Alkohol var for mig som en slags medicin mod alle de dårlige ting og dårlige vaner, jeg gerne ville glemme. Jeg startede med at drikke til fester, og når der var sjov i gaden. Men efterhånden handlede det bare om at drikke så meget som muligt, så ofte som muligt. Og det var ikke sjovt længere," lyder det ærligt fra danskeren.

"Et hvilket som helst misbrug ender med at trække alle omkring misbrugeren ind i et helvede og slå alt omkring dig ihjel," forklarer hun.

Gjorde det for børnenes skyld

Og til sidst blev skuespilleren så bange for at miste retten til at se sine fire børn, at hun henvendte sig til den amerikanske behandlingsklinik "Cry Help" - og siden har hun været ædru. Og hun er ikke i tvivl om, at det har været det hele værd:

"Livet er fyldt med undskyldninger for at drikke. Under behandlingen blev vi forberedt på, at vi skulle ud og leve et normalt liv uden alkohol, når behandlingen var slut," forklarer Brigitte Nielsen.

Læs hele interviewet i "Hus Forbi", der er på gaden i dag.

Rundt om Brigitte Nielsen:

Danske Gitte Nielsen - eller Brigitte Nielsen som hun hedder overthere - har været i vælten siden hun i 1979 drog til det forjættede land for at arbejde som fotomodel - og endte med at gifte sig med Sylvester "Rambo" Stallone. Siden har hun været gift fem gange, og er mor til fire børn. I dag er hun gift med italienske Matti Dessi og de bor sammen i Palm Springs.