Underholdning

Basim vil være rollemodel

Den 15-årige charmetrold Basim, der i aften skal ud i endnu en overlevelseskamp i X Factor, vil bruge en snas af sin berømthed i integrationens tjeneste.

"Jeg kan hjælpe Danmark med at vise, at der også findes indvandrerbørn, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Jeg vil gerne være et forbillede for unge, der keder sig og ikke ved, hvad de skal lave. Jeg synes, at der mangler integration, og så mangler der omtanke hos dem, der laver ballade, hvad enten de er indvandrerbørn eller danskere," siger han til Urban.

Jeg kan hjælpe Danmark med at vise, at der også findes indvandrerbørn, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt

Basim

Basim Mouhajid har marokkanske rødder, men er født og opvokset Danmark. Basim og hans familie besøger jævnligt Marokko, hvor forskellen mellem de to kulturer sættes i relief.

"Det (Marokko, red.) er meget anderledes. Folk er mere åbne og kommer hinanden meget mere ved end her i Danmark. De er også mere glade, selv om de ikke har alle de materielle goder, som vi har her," fortæller han.

Skal man tro bookmakerne bliver det i øvrigt op ad bakke for Basim i aften. Hos Bet24 får man kun pengene 1,35 igen, hvis det skulle blive hans sidste optræden, mens du kan hive indsatsen hele 100 gange hjem igen, hvis det nærmest utænkelige skulle ske, at Martin blev vist vintervejen.