Lord Voldemort er bare den ondeste

Harry Potter-skurken Lord Voldemort er kåret som det bedste dumme svin, børnelitteraturen kan byde på.

I en ny britisk meningsmåling slår han J.R.R. Tolkiens onde Sauron fra "Ringenes herre".

Førstepladsen glæder Harry Potters "mor" J.K. Rowling. "Jeg er så henrykt for, at Lord Voldemort er stemt ind som nummer ét, at jeg næsten ikke har ord for det. Til gengæld er jeg knap så sikker på, hvordan Voldemort ville reagere. Han ville nok fryde sig over, at hans magt anerkendes, men samtidig blive rasende over, at nogen vover at nævne hans rigtige navn", siger forfatterinden.

Til gengæld er jeg knap så sikker på, hvordan Voldemort ville reagere. Han ville nok fryde sig over, at hans magt anerkendes, men samtidig blive rasende over, at nogen vover at nævne hans rigtige navn

J.K. Rowling

Top fem i BigBadRead-undersøgelsen er alle filmatiserede eller bliver det:

1. Lord Voldemort fra Harry Potter-serien

2. Sauron fra "Ringenes herre"-trilogien

3. Mrs. Coulter fra "His Dark Materials"-trilogien

4. Lex Luthor fra "Superman"-tegneserierne

5. Jokeren fra "Batman"-fortællingerne