Præst overraskede konfirmander: - Jeg kunne se, at der var tårer i øjnene

Sognepræsten Martin Bonde Eriksen fra Vejle bliver hyldet for sin utraditionelle kirkehandling.

Konfirmationen er den kirkelige ceremoni, som rykker de unge mennesker tættere på de voksnes rækker. 

Sådan har budskabet længe været, men sognepræsten i den lille by Ødsted ved Vejle syntes også, at de kommende voksne skulle have et budskab mere i fredags.

Derfor brød sognepræsten Martin Bonde Eriksen ud i en fortolkning af sangen 'Fix you' af den britiske gruppe Coldplay iført præstekjole og pibekrave.

- Det var en del af min tale til konfirmanderne, hvor budskabet er, at trosbekendelsen kan være et lys, som leder dem hjem, hvor de bliver taget imod af de elskede, siger sognepræst Martin Bonde Eriksen til TV 2 og henviser til teksten i sangen, som handler om at blive ledt af hjem af lys.

Amalie Pedersen var på plads i kirken, hvor hun filmede Martin Bonde Eriksens sang og lagde den på Facebook. Inden længe var klippet blevet set over 200.000 gange og havde fået en overvældende positiv respons.

Det er dog ikke altid, at han bryder ud i sang. Det sker mest til særlige begivenheder, eller når der er unge mennesker i kirken til konfirmationer.

Fællessang i Guds hus

Han fortæller, at han sang stroferne til sangen, imens konfirmandernes gæster sang omkvædet, og efter hvad han kunne se, var sangen et hit.

- Når jeg kiggede rundt, kunne jeg se tårer i øjenkrogene. Jeg kunne også mærke, at kirkegængerne syntes om det, siger sognepræst Martin Bonde Eriksen.

Han blev selv utrolig rørt over sangen til et teatershow i Aarhus Domkirke, hvor han tænkte, at den ville være god til en konfirmation.

Sognepræsten har altid spillet musik, hvor han blandt andet spiller med i et Johnny Cash-band.

Afstemning

Blev en smule rørt da præsten igår sang Coldplays "Fix you" til de to konfirmander ️️ #densyngendepræst

Posted by Amalie Pedersen on Saturday, May 13, 2017