Dansk pars bryllupsbilleder går verden rundt

Et dansk par blev i weekenden objekt for enorm international interesse.

Carina og Sørine Gradholt Karlsson er på et par dage blevet kendt over hele verden, efter at deres bryllupsfoto gik viralt.

Store internationale medier som The Huffington Post og Daily Mail har skrevet om de to kvinder, efter at deres bryllupsbillede er blevet set af knap 900.000 på sitet boredpanda.com. Og det er faktisk fordi, at deres billede er ret almindeligt.

I deres fritid klæder Carina og Sørine Gradholt Karlsson sig nemlig ud som tegneseriekarakterer - det såkaldte Cosplay, men da parret skulle giftes, blev udklædningen lagt på hylden. Og den kombination er de internationale medier altså vilde med.

Vil bare være Carina og Sørine

Sørine Gradholt Karlsson forklarer, at selvom parrets liv er fyldt med fantasy og fiktive karakterer, så skulle deres store dag være anderledes.

- Alle vores kostumebilleder er jo en iscenesættelse af for eksempel Supergirl og Powergirl, men når vi skulle giftes, ville vi gerne være Sørine og Carina.

Men det styrker dog parret at have den fælles hobby.

Carina og Sørine klædt ud som Harry Potter, Draco Malfoy, Power Girl og Super Girl.
Carina og Sørine klædt ud som Harry Potter, Draco Malfoy, Power Girl og Super Girl. Foto: Mads Brøndum / DC Comics by N8e, Den Grønne Fotograf

- Det fylder jo en del. Det har vi sammen. Nogle par går til dans sammen, og vi har det her. Vi arbejder for eksempel på kostumer sammen og ser japanske tegnefilm, forklarer Carina Gradholt Karlsson.

Cosplay er en sammensætning af ordene "Costume" (kostume) og "Roleplay" (rollespil). Det er en form for skuespil med tilhørende kostumer og tilbehør, og deltageren optræder som en specifik figur fra en tegneserie eller lignende.

Carina og Sørine som Harry Potter, Draco Malfoy og Asuka Langley Soryu og Rei Ayanamai fra Neon Genesis Evangelion.
Carina og Sørine som Harry Potter, Draco Malfoy og Asuka Langley Soryu og Rei Ayanamai fra Neon Genesis Evangelion. Foto: Den grønne fotograf og Michael la-Cour

Sørine Gradholt Karlsson forklarer, at det er ligesom når folk klæder sig ud som Stormtroopers til en gallapremiere på Star Wars. Det er også cosplay.

Mødtes i en tegneseriebutik

Carina og Sørine Gradholt Karlsson har kendt hinanden siden gymnasiet, hvor de havde tysk sammen, men de romantiske følelser opstod først et par år senere, hvor de to mødtes i en tegneseriebutik og sammen begyndte at udforske cosplay-universet.

De to fantasifulde kvinder kan dog langt fra leve af deres hobby, selvom de blandt andet har deltaget ved de uofficielle verdensmestersskaber i cosplay i Japan.

- I USA er det jo så stort at man kan leve af det, siger Carina Gradholt Karlsson, og Sørine Gradholt Karlsson fortsætter:

- De har kæmpe store messer nærmest hver eneste weekend i udlandet. Vi har to eller tre i Danmark nu. Så det er stadig en meget lille nicheting herhjemme.

Hylder deres kærlighed

Opslaget hos The Huffington Post har fået mere end 6000 reaktioner, og størstedelen af dem er fokuseret på, bare at ønske brudeparret tillykke med kærligheden.

Flere bruger dog også chancen til at simplificere homoseksualitet og roser de to kvinder for at stå frem som et lesbisk par.

- Jeg viste billederne til min femårige datter, og hun sagde 'årh, de er gift'. Jeg svarede: 'Ja, de er', hun sagde: 'men en dreng skal giftes med en pige'. Jeg sagde: 'Niks, en pige kan gifte sig med en pige, og en dreng kan gifte sig med en dreng. Det handler bare om, hvem man forelsker sig i'. Hun sagde: 'Oh.'. Slut med den samtale. Hvis børn kan forstå det, hvorfor så ikke voksne?, skriver Stacey Dawn som kommentar til opslaget.