Hele verden jubler over kiksede balletfædre: Hübbe giver 10 point for mod og mandshjerte

Balletskolen Philadelphia Dance Center i USA havde nok ikke lige regnet med, at deres elevers fædres tunge dansetrin skulle gøre dem berømte.

I den amerikanske by Philadelphia ligger danseskolen Philadelphia Dance Center, hvor der for et par dage var forældredag. 

Her fik mor og far lov til at opleve deres døtres skole på nærmeste hold og samtidig prøve nogle af de trin af, som pigerne mestrer mere og mere. 

Men det som virkelig stjal opmærksomheden, var fædrenes forsøg på at ramme de svære balletrin. 

En disciplin, som nok kræver lidt mere øvelse.

Eksperten er begejstret

TV 2 har bedt Nikolaj Hübbe, balletmester fra Det Kongelige Teater og dommer i 'Vild med dans', om at vurdere fædrenes indsats. 

- Al begyndelse er jo svær. Det spring, som fædrene skal lave, hedder 'pas de chat'. Man kan også kalde det et kattespring, siger Nikolaj Hübbe.

I springet skal man først løfte det ene ben, derefter det andet og så hoppe, hvor begge ben skal bøjes op under kroppen som kattepoter. 

- Det er ikke svært, hvis man er øvet, hvilket de kære fædre her jo ikke her. De er ikke særlig atletiske, og det havde måske være nemmere, hvis de ikke var så runde. Det ses jo ret tydeligt ved siden af deres små spinkle piger, siger Nikolaj Hübbe.

Alligevel vil den erfarne balletdanser og dansedommer hive de store pointtavler frem.

- Jeg vil give 10 point for mod og faderhjerte. Man kan komme slemt til skade, hvis man ikke er forberedt, og det er jo så sødt, at de her fædre danser med deres børn, siger han.

Du kan se flere videoer med fædrene med strutskørt og dansesko på danseskolens Facebook, Twitter og Instagram.