Pippi 40 år efter: Det bliver et chok at se mit ansigt

Den svenske skuespillerinde Inger Nilsson, der som barn spillede rollen som Pippi Langstrømpe, gør nu comeback på det store lærred.

Den svenske skuespillerinde Inger Nilsson, der som barn spillede rollen som Pippi Langstrømpe, gør nu comeback på det store lærred. Torsdag præsenterer hun sin nye film i Cannes.

Det er mere end 40 år siden, hele verden lærte hende at kende og elske hende som Pippi Langstrømpe. 

Men i denne uge er skuespillerinden bag Pippi Langstrømpe, Inger Nilsson, så klar til at vise en helt ny side at sit skuespiltalent, når den svenske film 'Efterskalv' har verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes.

Læs også: McConaughey-film mødt med buh-råb i Cannes

- Det bliver nok et chok at se sit ansigt på så stort et biograflærred, siger Inger Nilsson, der i dag er 56 år, til den svenske avis Aftonbladet.

I filmen ’Efterskalv’, som er instrueret af den svenske debutant Magnus von Horn, spiller den tidligere Pippi Langstrømpe-skuespiller en vigtig birolle som en rektor, der giver en 17-årig dreng, der har slået sin 15-årige kæreste ihjel, en ny chance.

- Det er en spændende rolle. Hvorfor Magnus ville have lige præcis mig, har jeg faktisk glemt at spørge ham om, siger Inger Nilsson.

Til venstre ses Inger Nilsson som Pippi Langstrømpe i 1969, til højre er hun fotograferet ved modeugen i Stockholm i februar i år.
Til venstre ses Inger Nilsson som Pippi Langstrømpe i 1969, til højre er hun fotograferet ved modeugen i Stockholm i februar i år. Foto: Scanpix og All Over Press

Medvirker i tysk krimiserie
Et kig på Inger Nilssons cv viser, at det har været endog meget småt med roller hjemme i Sverige siden Pippi-serien og filmene i 1969 og 1970. Rollen i ’Efterskalv’ er hendes kun anden rolle i en svensk spillefilm siden tiden som barnestjerne. 

Læs også: Hvad blev der af Pippi?

Et faktum som Inger Nilsson flere gange i årenes løb har beklaget sig over og givet netop rollen som Pippi Langstrømpe skylden for.

- Derfor er det fedt at komme til Cannes med en film, som er så langt fra Pippi, som man kan komme, siger hun. 

I Tyskland har Inger Nilsson dog siden 2007 haft en gennemgående rolle som retslægen Ewa Svensson i den tyske krimiserie 'Kommissæren og havet'. Her ud over har hun medvirket i et par kortfilm og nogle enkelte episoder af nogle svenske tv-serier.

Læs også: TV 2 i Cannes: Stor interesse for den nye Klovn-film

Inger Svensson ser frem til at deltage i filmfestivalen i Cannes.

- Jeg hænger bare ud med de andre fra filmen. Og så står den på filmvisninger, interviews, modtagelser og fester. Det skal nok blive sjovt, siger hun.

Se et klip fra et afsnit af 'Kommissæren og havet' med en voksen Inger Nilsson øverst.