Anmelder i chok over Louises numsedans: ”Han ved nok ikke så meget”

16x9
Louises twerking chokerede Gaffas anmelder. Foto: Polfoto

Musikmagasinet Gaffas anmelder, Jesper Buhl, var ikke imponeret over Major Lazers dubsteppede dancehall, technoshow på Roskilde Festivals største scen

Musikmagasinet Gaffas anmelder, Jesper Buhl, var ikke imponeret over Major Lazers dubsteppede dancehall, technoshow på Roskilde Festivals største scene lørdag aften. Til gengæld var han decideret chokeret over danske Louises numsedans på scenen.

”Jeg var sgu ærlig talt chokeret over, hvordan kvinder blev fremstillet som twerkingobjekter. Så det får nul stjerner,” skriver han om koncerten, han alligevel ender med at give seks stjerner for den helt vanvittige fest, den amerikanske DJ alligevel skabte.

- Han ved nok ikke ret meget om twerk, lyder svaret fra danseren, der går under kunstnernavner "Twerk Queen", da vi fanger hende på mobiltelefon fra sin lejr på Roskilde Festival.

Louise bliver kaldt den danske dronning af numsedansen, Twerk, som hun indtog festivalens hovedscene med i store dele af koncerten. Hun bliver tit mødt med holdningen om, at hendes dans er seksualiserende og degraderer kvinder til kød, der blot skal indtages med øjnene for mandens nydelse.

- Hvis folk har traditionelle idéer om kønsroller, kan jeg sagtens forstå, at det bliver opfattet som seksualiserende. Men jeg kan godt lide at se det som en frigørelse af kvinden, siger Louise, der ved at tage en kandidatgrad i psykologi.

Her viser hun, hvordan man danser Twerk:

- I strip er kvinden et nydelsesobjekt for manden, der kun indbyder til hans lyster. Men twerk vender op og ned på det. Kvinden tager mandens rolle, når hun aggressivt danser up in your face med røven.

Hun peger også på, hvordan det påvirker idealet for kvindekroppen, når de får ballerne til at hoppe.

- Det her er jo ofte store fede numser med masser af appelsinhud, der ryster. Det er fedt, fordi det åbner op for alternative måder at være kvinde på.

- Det er empowerment, der skaber handlemuligheder. Det er det feminisme handler om.

Sådan kom Louise på scenen

Twerk Queen-Louise endte i lange perioder af koncerten med faktisk at overtage showet, når hendes dansende baller blev blæst op på storskærmene for de titusindvis af publikummer.

Invitationen kom kun i hus, fordi hun lidt tilfældigt havde danset for den amerikanske Major Lazer-bagmand, DJ Diplo, en gang i Amsterdam. Der fik hun hans kontaktinfo og endte med danse med dem, sidst de spillede i Danmark.

- Da jeg så, at de skulle spille på Roskilde, sendte jeg ham en mail og spurgte, ”har du ikke brug for en hvid booty på scenen?”

Og det havde han. DJ Diplo, der står bag Major Lazer, spiller igen Roskilde Festivalens noget mindre Apollo-scene søndag kl. 20.

- Det var så vildt. Jeg var totalt høj på adrenalin. Og lidt fuld.

Hun underviser også i dansen, som man kan læse mere om på hendes Facebook-side.

Tv2.dk dækker Roskilde Festival 2014

Tv2.dk dækker Roskilde Festivalen hele ugen, hvor du kan se billeder af og læse historier fra både pladsen og campingområdet, ligesom du får anmeldelser af udvalgte koncerter og kan følge med live, når Rolling Stones giver koncert torsdag aften