Sådan lærer du at ’twerke’

Da Miley Cyrus dansede sin berygtede ’numsedans’ i forbindelse med dette års Video Music Awards, gik billederne verden rundt.

Da Miley Cyrus dansede sin berygtede ’numsedans’ i forbindelse med dette års Video Music Awards, gik billederne verden rundt. Og al virakken om den tidligere barnestjernes optræden taget i betragtning, kunne man måske fristes til at tro, at den såkaldte ’twerking’-dans er et relativt ny fænomen. Dét er dog langt fra tilfældet, for den frække dansestil opstod faktisk allerede i starten af 1990’erne.

Dansens navn stammer nemlig fra den hip hop-kulturen og nummeret ’Do The Jubilee All’ af den amerikanske DJ Jubilee. I teksten til nummeret indgår ordene ’Twerk it, baby’, og i den tilhørende video indgik dansestilen som et centralt element.

I mandagens udgave af Go’ morgen Danmark blev ugen skudt i gang med manér, da Danmarks måske bedste twerking-danser, Louise Kjølsen, kom på besøg for at vise seerne, hvordan man lærer at ’twerke’. Louise, der ved siden af sin dansehobby studerer psykologi, er glad for, at twerking-dansen på det seneste har fået en renæssance.

- Det er fedt, fordi det giver et forum for en alternativ kropstype. I denne her dans bliver kvinder med store, fede numser valideret, forklarer Louise Kjølsen.

I videoen over artiklen kan du se, hvordan det gik for sig, da Louise demonstrerede den frække numsedans i Go’ morgen Danmark.