Prins Felix fylder år

16x9
Prins Felix er blevet fotograferet i anledningen af sin 16-årsfødselsdag. Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard

Teenageren kan se frem til et spændende efterår, når han begynder på ny uddannelse.

Han kom til verden den 22. juli 2002 - præcis 16 år siden i dag søndag - på Rigshospitalet i København.

Prins Joachim og grevinde Alexandras yngste søn, prins Felix, fylder år, og traditionen tro fejres det med en række nye billeder af den unge dreng.

Den nyfødte prins vejede 3486 gram og var 52 centimeter lang, da han kom til verden på Rigshospitalet.
Den nyfødte prins vejede 3486 gram og var 52 centimeter lang, da han kom til verden på Rigshospitalet. Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard

I selskab med sin storebror, 18-årige prins Nikolai, poserer han i solen på fire billeder, som kongehuset har delt på sine sociale medier søndag.

Starter ny tilværelse

Prins Felix har lige nu sommerferie, men når han vender tilbage til sin skolegang, bliver det i en lidt anden hverdag end den, han forlod i juni måned. Her gik han på Krebs Skole på Østerbro, men i august starter han på sin ungdomsuddannelse på Gammel Hellerup Gymnasium.

Han har selv valgt gymnasiet, som ligger tæt på både Charlottenlund, hvor hans mor flyttede til i januar, og Klampenborg, hvor prins Joachim bor med sin hustru, prinsesse Marie, og Felix' halvsøskende, prins Henrik og prinsesse Athena.

Dermed tager han et lidt utraditionelt valg, fordi ingen i hans familie har gået på netop det gymnasium. Hans far og hans onkel, kronprins Frederik, gik ligeledes i gymnasiet i Hellerup, men på Øregård Gymnasium, og hans storebror fik denne sommer sin studentereksamen fra Herlufholms Kostskole.

Prins Felix blev døbt den 4. oktober 2002 i Møgeltønder Kirke. Han fik ved dåben det fulde navn Felix Henrik Valdemar Christian samt titlerne prins til Danmark og greve af Monpezat.
Prins Felix blev døbt den 4. oktober 2002 i Møgeltønder Kirke. Han fik ved dåben det fulde navn Felix Henrik Valdemar Christian samt titlerne prins til Danmark og greve af Monpezat. Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard

Efter gymnasiet håber fødselaren dog at gå i sin brors fodspor.

- Jeg kunne godt tænke mig det samme som min bror. Først i gymnasiet og så i Forsvaret bagefter, sagde prinsen i maj til ugebladet Se & Hør.

Prins Nikolai begynder efter sin ferie på officersuddannelsen i Varde.

Ukendte sommerferieplaner

Hvordan prins Felix er blevet fejret på sin store dag, vil Kongehuset ikke oplyse TV 2.

Prins Joachim og prinsesse Marie er ifølge Billedbladet i udlandet og kunne derfor ikke deltage i den årlige fotografering af den royale familie i Gråsten. Hvorvidt de to ældste sønner er med på ferien, har de ikke afsløret.

Prins Nikolai har arbejdet som model ved siden af sin gymnasieuddannelse på Herlufsholm.
Prins Nikolai har arbejdet som model ved siden af sin gymnasieuddannelse på Herlufsholm. Foto: Steen Brogaard / Steen Brogaard

Prins Felix er Dronning Margrethes andet barnebarn og nummer otte i arverækkefølgen i kongehuset.