Dronningen skulle bare mellemlande – pludselig stod hun på den røde løber

16x9
På sin tur til Ghana besøgte Dronning Margrethe også Novo Nordisk Diabetes Support Center. Foto: Sarah Christine Nørgaard / Scanpix Denmark

Heller ikke i kongehuset kan man forudse alt. Det resulterede i et uventet besøg.

Det udviklede sig noget anderledes end forventet, da dronning Margrethe i november mellemlandede i Algeriet.

Hvad der blot skulle have været et kort stop for at tanke og måske lidt benstræk blev pludselig afløst af en rød løber og pressefolk. Det skriver Politiken.

For på landingsbanen stod to embedsmænd klar til at modtage den intetanende dronning.

En flot modtagelse

Ifølge Dronningens program var hun sammen med udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) på vej til Ghana på et tredages statsbesøg.

Turen blev foretaget i et af militærets Challenger-fly, som mellemlandede for at tanke i den internationale lufthavn i Algeriet for at kunne gennemføre den 5000 kilometer lange rejse.

Men Algeriet havde tydeligvis andre planer end blot at levere brændstof. Kongehusets kommunikationsafdeling kan bekræfte den fornemme modtagelse, som kan ses i videoen ovenfor.

- Det er korrekt, at der var en såkaldt teknisk mellemlanding, hvor der skulle fyldes brændstof på flyet. Dronningen blev ganske rigtig flot modtaget og hilste naturligvis i den forbindelse på de fremmødte embedsmænd, siger kongehusets kommunikationsafdeling til TV 2.

Besøget vækker stor begejstring

Det var formanden for det algeriske senat, Abdelkader Bensalah, og landets udenrigsminister, Nouris Benghebrit, der med det samlede pressekorps og en militærparade stod klar til at byde den danske regent velkommen.

Også hos den algeriske ambassade i København vakte besøget begejstring.

- Vi er virkelig glade for, at dronningen var i Algeriet. Det sker i en tid, hvor de to lande styrker deres bånd, har ambassaden udtalt til Politiken.

Dronning Margrethes besøg endte angiveligt med at vare omkring en time.