Dronning Margrethe strandet i London

16x9
Dronning Margrethe er blevet forhindret i at nå hjem til sin ugentlige audiens på Amalienborg. Billedet er fra oktober i år. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark

Dårligt vejr holder Dronningen på britisk jord. Mandagens audiens er derfor aflyst.

Titusindvis af passagerer er strandet i London på grund af skybrud, sne og slud. Og mindst en af dem har kongeligt blod i årerne.

Det dårlige vejr har nemlig også påvirket hjemrejsen for Danmarks dronning Margrethe, som har været på privat ophold i den britiske hovedstad. Det oplyser Kongehusets kommunikationsafdeling.

Forsinkelsen betyder, at den ugentlige offentlige audiens hos Dronningen mandag er blevet aflyst. Og derfor har Dronningen igennem sin kabinetssekretær sendt sine beklagelser til de audienssøgende.

Ifølge Kongehusets kommunikationsafdeling er Dronningen meget ærgerlig over aflysningen og forsøgte til det sidste at komme hjem i tide, inden uvejret gjorde det umuligt.

Foreløbig får den ufrivillige forlængelse af opholdet i Storbritannien dog ikke yderligere konsekvenser, og i øjeblikket forventer Kongehuset, at Dronningen igen vil være i København senere på eftermiddagen.

Danmark også ramt

Også mange tusind andre passagerer både i og uden for Storbritannien må væbne sig med tålmodighed, ligesom flyruter til og fra en lang række lufthavne i Europa er påvirket af det dårlige vejr.

I Danmark har vejrsystemet således også ramt Københavns Lufthavn med både forsinkelser og aflyste afgange.

På lufthavnens hjemmeside opfordrer man passagerer til at kontakte deres respektive flyselskaber og rejsearrangører, ligesom man kan følge ændringer i afgange og ankomster.