10 ting, du bør vide om prins Harrys kommende hustru

Hun er feminist, har allerede været gift en gang, og så har hun været kuffert-pige i et quiz-program. Bliv klogere på Meghan Markle her.

Hun er 33-årige prins Harrys kommende hustru, men hvem er hun egentlig?

Siden sommeren 2016 har den 36-årige skuespillerinde datet britiske prins Harry, der af flere omgange er havnet på listen over verdens mest eftertragtede ungkarle. I dag er det blevet officielt, at de skal giftes engang i foråret 2018.

Jaget vildt

Parret forsøgte at holde forelskelsen hemmelig, men da det først kom frem, kastede de britiske medier sig over skuespillerinden og fulgte efter både hende og hendes familie.

Det blev til sidst for meget for både hende og prins Harry, der i skarpe vendinger bad pressen holde sig væk i en pressemeddelelse på kongehusets hjemmeside.

- Prins Harry er bekymret for frøken Markles sikkerhed. Det kan ikke passe, at hun få måneder inde i et forhold med ham skal udsættes for sådan en mediestorm. Prinsen ved, at kommentatorer vil sige: "Det her er prisen, hun er nødt til at betale, og at det er en del af spillet”. Han er meget uenig. Det er ikke et spil – det er hendes liv og hans, lød det i en pressemeddelelse fra kongehuset. 

Det bør du vide om Meghan Markle

Heldigvis for prins Harry holdt Meghan Markle ved på trods af mediepresset, og snart kunne man se dem dukke op sammen hånd i hånd til både officielle og uofficielle arrangementer, og de er også begyndt at svare på spørgsmål om hinanden. 

Men hvem er Meghan Markle egentlig? Det svar kan du blandt andet få i programmet 'Da Harry mødte Meghan - kongelig kærlighed', der sendes onsdag den 29. november klokken 20.55 på TV 2 CHARLIE. Og her kan du læse 10 af de ting, du bør vide om prins Harrys kommende hustru.

10 ting du bør vide om Meghan Markle

Hedder ikke Meghan til fornavn

Meghan Markle blev født i Los Angeles i 1981 - hendes fulde navn er Rachel Meghan Markle.
Hendes mor, Doria Ragland, arbejder som socialarbejder og yoga-instruktør, mens hendes far, Thomas W. Markle, er lyssætter. Forældrene blev skilt i 1988, men forblev venner.

Fik kun roller som den pæne pige

Meghan Markle var kuffertpige i quiz-programmet 'Deal eller No Deal'. Foto: Fra programmet 'Da Harry mødte Meghan - kongelig kærlighed'
Hun har interesseret sig for skuespil, siden hun var barn, og gik også på skuespillerskole som teenager. Som mange andre skuespillere måtte hun kæmpe for at bryde igennem, og i sine 20’ere havde hun primært småroller som "den kønne pige". På et tidspunkt var hun ”kuffert-pige” i underholdningsprogrammet ’Deal Eller No Deal’.

Svært at være mulat

Meghan Markle til sportseventen 'The Invictus Games' med sin mor Doria Ragland. Foto: Scanpix
Meghan Markles mor er afroamerikaner, og Meghan har ved flere lejligheder måttet kæmpe med det faktum, at hun er mulat. Når hun fulgtes med sin mor som barn, oplevede hun flere gange, at forbipasserende troede, hendes mor var hendes barnepige, fordi hun var sort.
Men også som voksen har Meghan Markle måttet kæmpe med sin hudfarve - blandt andet som skuespiller.
- Jeg var ikke sort nok til de sorte roller, og jeg var ikke hvid nok til de hvide roller, så jeg blev en etnisk kamelæon, der ikke kunne få et job, har hun blandt andet fortalt. 

Det store gennembrud

Meghan Markle spiller rollen som Rachel Zane i 'Suits'. Foto: Scanpix
Efter en række småroller og modeljobs brød hun igennem i rollen som den advokatfuldmægtige Rachel Zane i tv-serien ’Suits’. Serien begyndte i 2011 og blev særdeles populær og har indtil videre kørt i syv sæsoner.

Hun har allerede været gift én gang

Meghan Markle med sin eksmand Trevor Engelson Foto: Fra dokumentaren 'Da Harry mødte Meghan - kongelig kærlighed'
Meghan Markle har været gift før. I 2011 blev hun gift med sin kæreste igennem syv år - skuespiller og producer Trevor Engelson - men i 2013 blev parret skilt.
Ifølge programmet 'Da Harry mødte Meghan' sled det blandt andet på forholdet, at Meghan tilbragte meget tid på 'Suits'-indspilningerne i Toronto, mens Trevor Engelson blev tilbage i Los Angeles.

Hun er feminist

Meghan Markle blev træt af, at hun altid skulle være halvnøgen i 'Suits', og sagde til sidst fra. Foto: Scanpix
Meghan Markle har proklameret, at hun er feminist, og hun er blandt andet talsmand for kvinderrettigheder i FN. Men hun kæmper også en kamp for kvinder i sin dagligdag.
Da hun modtog manuskriptet til tredje sæson af ’Suits’, opdagde hun noget, der fik hende til at sætte foden ned:
- I denne sæson begyndte hver eneste scene med: Rachel kommer ind kun iført et håndklæde. Og jeg sagde: "Nej! Det gider jeg ikke mere", sagde hun ved en One Young World-konference i 2016.

Har været blogger

Sådan ser Meghan Markles blog 'The Tig' ud. Foto: The Tig
I 2014 begyndte hun at skrive sin egen blog med navnet ’The Tig’. Her har hun skrevet om alt fra rejser og mad til mode og skønhed. Hun lukkede dog bloggen ned i april 2017 – cirka et halvt år efter, at hun begyndte at date prins Harry.

Mødte Harry via fælles venner

Meghan og prins Harry er begyndt at vise sig sammen ved offentlige arrangementer. Foto: Scanpix
Ifølge programmet ’Da Harry mødte Meghan’ var det Meghan Markles designer-veninde Misha Nonoo, der bragte parret sammen. Nonoo var nemlig gift med prins Harrys skoleven Alexander Gilkes.

Hænger ud med de rigtige folk

Serena Williams er blandt Meghan Markles kendisvenner. Foto: Scanpix
Meghan Markle er vant til at begå sig i den øvre middelklasse og overklassen. Hun har adskillige ”fine” og kendte venner - blandt andre tennisstjernen Serena Williams.

Royalt ægteskab kommer til at ødelægge karrieren

Når Meghan Markle bliver gift, skal hun indstille sig på at sløjfe karrieren som skuespiller.
- Det vil næsten være umuligt at forsætte med at spille skuespil, vurderer royal kommentator og forfatter Katie Nicholl i programmet 'Da Harry mødte Meghan'.