Nye toner i Gråsten - er kronprinsparret ved at starte en tradition?

Sidste års sommerfotografering varede to minutter. I år var det anderledes.

Traditionen tro er de årlige royale billeder blevet taget ved slottet i Gråsten. 

Det skete søndag i forbindelse med et rytteroptog, som bestod af cirka 300 ryttere og 100 børn på cykler - og hvor også lokalbefolkningen var inviteret med som tilskuere. 

Her deltog kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, parrets fire børn og dronning Margrethe.

I videoen øverst danser prinsesserne Isabella og Josephine til toner fra rytteroptoget.

I tråd med Ingrid og Frederik

Chefredaktør ved Billed-Bladet, Annemette Krakau, tror, at kronprinsparret er ved at starte en ny tradition. 

- Sidste år varede sommerfotograferingen to minutter og foregik på en vindblæst trappe. De kom ud og så gik de ind igen. I år varede det en lille halv time. Jeg synes, det var dejligt at se kronprinsfamilien sammen med dronning Margrethe og som en del af den her folkefest i Gråsten, siger hun og fortsætter: 

- Jeg har en fornemmelse af, at det er en ny tradition, de er ved at starte. Det er fuldstændig i tråd med dronning Ingrid og kong Frederik i sin tid, som også gjorde et stort nummer ud af at være i pagt med sønderjyderne, traditionerne og være en del af bybilledet. 

Her tager den royale familie imod rytteroptoget ved Gråsten Slot.
Her tager den royale familie imod rytteroptoget ved Gråsten Slot. Foto: Palle Peter Skov / Scanpix Denmark

I år uden prins Henrik

Chefredaktøren håber, at det fremover kommer til at foregå på den måde, hvor den royale familie giver sig god tid til at være en del af den lokale begivenhed.

- Det er et super signal, de sender ved at være en del af folkefesten, siger Annemette Krakau. 

Ikke hele den royale familie var samlet i år. Prins Joachim, prinsesse Marie og deres børn er i øjeblikket på en privat ferie i udlandet, og var derfor ikke til stede. 

Prins Henrik døjer fortsat med en infektion i benet, som har betydet, at han siden torsdag har været indlagt på Aarhus Universitetshospital. Fredag blev han overflyttet til Skejby Sygehus. Han måtte derfor også melde afbud. 

Gråsten Slot har siden kong Frederik 9. og dronning Ingrids overtagelse i 1935 fungeret som sommerbolig for den kongelige familie.

Ringrideroptoget startede ved byens rideskole og gik derefter forbi Gråsten Slot.
Ringrideroptoget startede ved byens rideskole og gik derefter forbi Gråsten Slot. Foto: Palle Peter Skov / Scanpix Denmark