Farverig Margrethe med sydvest på - frakken er eget design

Dronningens lillesøster Anne-Marie har tidligere afsløret, hvad hun synes om det gule og blomstrede overtøj.

Det var ikke til at undgå at se den danske monark i forbindelse med ringrideroptoget ved Gråsten Slot søndag. 

Hun var nemlig iklædt en farverig regnfrakke og matchende gul sydvesthat.

Annemette Krakau, der er chefredaktør på Billed-Bladet, fortæller, at overtøjet er en ældre genganger, som Dronningen selv har designet.

Voksdugstoffet blev købt i England for mange år siden.

- Det er et helt unikt klædningsstykke, som er rigtig dronning Margrethe-agtigt. Hun har en kostumier og scenograf gemt i maven. Det er nærmest som om, hun har tænkt over, at det er et klædningsstykke, som skal kunne noget, siger hun. 

Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe ved Gråsten Slot.
Kronprinsesse Mary og dronning Margrethe ved Gråsten Slot. Foto: Palle Peter Skov / Scanpix Denmark
Kronprinsparret, deres fire børn og dronning Margrethe tog søndag imod rytteroptoget ved Gråsten Slot.
Kronprinsparret, deres fire børn og dronning Margrethe tog søndag imod rytteroptoget ved Gråsten Slot. Foto: Palle Peter Skov / Scanpix Denmark

Lillesøster Annemarie ville ikke bruge den

Chefredaktøren sammenligner den gule og blomstrede regnfrakke med den britiske dronning Elizabeths tøjvalg - hun gør en dyd ud af at iføre sig farvestrålende tøj, når hun er ude blandt befolkningen. 

- Det gør hun, fordi hun vil ses. Hun synes, at hun skylder folket, at man kan se hende, når hun kommer ud, siger Annemette Krakau, der dog mener, at der er flere grunde til, at den 77-årige danske dronning har iført sig den farverige frakke. 

- Det er en kombination af at være bevidst om sin rolle, men hun har også den her humor og en skøn tilgang til sin garderobe, som er fyldt med blomster, farver og power.

Jeg ville eksempelvis aldrig kunne bruge den der voksdug-agtige, blomstrede regnfrakke, hun har, men den er sjov, og den passer lige til hende

Anne-Marie, dronning Margrethes lillesøster

- Og så er der den gule sydvest. Du ser ikke mange dronninger sidde med sådan en hat. Det, synes jeg altså, er sejt. 

Dronningen har flere gange vakt opsigt med selvsamme regnfrakke, og selv hendes lillesøster, eksdronning Anne-Marie af Grækenland, har en mening om den. I 2010 sagde søsteren således i et interview:

- Jeg ville eksempelvis aldrig kunne bruge den der voksdug-agtige, blomstrede regnfrakke, hun har, men den er sjov, og den passer lige til hende. Fordi hun er, som hun nu er.

Her ses dronning Margrethe med regnfrakken i 1998.
Her ses dronning Margrethe med regnfrakken i 1998. Foto: HENNING BAGGER / Scanpix Danmark