Bukkejagten skudt i gang - men prins Henrik er skuffet over sit bytte

Bornholm fik royalt besøg, da prins Henrik og hans trofaste jagtkammerater traditionen tro begyndte årets bukkejagt på Bornholm.

For de fleste jægere, der går på jagt med riffel, er den 16. maj en ganske særlig dag på året. Det er nemlig dagen, hvor bukkejagten begynder, og derfor stillede tusindvis af jægere deres vækkeur ekstra tidligt i morges, så de kunne komme i gang med årets første bukkejagtdag. 

Blandt de mange jægere var også et royalt medlem, nemlig prins Henrik, der traditionen tro var klar til bukkejagt på Bornholm. Det skriver TV 2 Bornholm.

Prinsen var den eneste, der kom hjem med et bytte

Prinsen ankom med sine jagtkammerater, der blandt andet inkluderede Peter Zobel, Fritz Schur og Christian Kjær, i Kongeskibet Dannebrog, der lagde til ved kajen i Rønne. Klokken seks tog jagtselskabet afsted til skoven Almindingen, prins Henrik ankom dog en god times tid senere, oplyser skovrider Søren Friese til TV 2. 

Prins Henrik har ikke mange år underholdt pressen og danskerne med sit farverige jagttøj. I år ankom han til Almindingen på Bornholm iført cowboy-hat
Prins Henrik har ikke mange år underholdt pressen og danskerne med sit farverige jagttøj. I år ankom han til Almindingen på Bornholm iført cowboy-hat Foto: Scanpix

Allerede klokken ni samledes jagtselskabet foran Skovridergården ved Ekkodalen, og selvom prins Henrik altså kun havde været med halvanden times tid, var han den eneste, der havde et bytte med hjem. Han var dog ikke helt tilfreds med bukken. 

- Det var en god jagt, men jeg ville gerne have skudt en større. Men den var langt væk, sagde Prins Henrik til TV 2 Bornholm og konstaterede grinende, at nu kunne han da få mad. 

Bukkejagt på Bornholm i 50 år

Prins Henrik kender efterhånden Almindingen, som er et stort skovområde på Bornholm, særdeles godt. Her har han nemlig gået på jagt, siden han gav sit ja til dronning Margrethe og blev dansk prins i 1967.

- Prins Henrik startede med at gå på jagt heroppe for 50 år siden. Han har kommet her hvert år siden med tre undtagelser, fortæller skovrider Søren Friese.

Peter Zobel, Christian Kjær og resten af prins Henriks jagtkammerater har dog stadigvæk mulighed for at hive en buk med hjem. De skal nemlig på bukkejagt både i aften og onsdag morgen og aften, fortæller Søren Friese.  

Foruden jagtturene har prins Henrik planer om at besøge et musikarrangement på Bornholm, afslørede han for TV 2 Bornholm.