Derfor nejede prinsesserne så dybt

Tirsdag ankom det belgiske regentpar til Danmark, hvor de blev budt velkommen med håndtryk og dybe nej af kronprinsesse Mary og prinsesse Marie.

Der stod en kongelig komité klar til at modtage kong Philippe og dronning Mathilde, da de ankom til Københavns Lufthavn klokken 10 tirsdag formiddag. 

Både dronning Margrethe, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie bød regentparret velkommen, og mens dronning Margrethe, prins Frederik og prins Joachim nøjedes med et håndtryk, måtte de danske prinsesser både give et håndtryk og neje dybt for kongen og dronningen.

Mange har ikke lært det rigtige nej

Og måske hører du til en af dem, der undrede sig over, hvorfor et "almindeligt" let nej ikke var nok, prinsesserne var nemlig næsten helt nede på det ene knæ, da de nejede for regentparret. Men det er faktisk sådan, det skal se ud, forklarer journalist og kongelig kommentator Anna von Lowzow.

- Det dybe nej, er det rigtige. Man bør neje dybt, når man hilser på majestæter, men det er der mange, der ikke har lært og ved. Hvis man gik til dans, ville man vide det, siger hun til TV 2. 

Derfor nejer dronning Margrethe ikke

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er også private venner med kong Philippe og dronning Mathilde. Prinsesse Isabella har for eksempel dronning Mathilde som en af sine faddere. Og det kan måske synes lidt underligt, at kronprinsessen skal neje dybt for sine private venner, men det er, fordi der er et særligt royalt hierarki, der skal respekteres. 

- De nejer i princippet ikke for deres private venner, men for Belgiens øverste myndighed og det belgiske monarki. Med nejet anerkender de, at de er over dem i hierarkiet, forklarer Anna von Lowzow. 

Den eneste kvinde, der ikke nejede for regentparret var dronning Margrethe, hun er nemlig ligestillet med de belgiske regenter. 

Gallataffel med politikere og særligt indbudte

56-årige kong Philippe og hans 12 år yngre hustru, Mathilde, bliver i Danmark til torsdag morgen. Her skal blandt andet besøge Mary Fonden, Dansk Industri, BaneDanmark og Amager Fælled Skole.

Allerede tirsdag aften kulminerer besøget, når Dronningen afholder gallataffel på Christiansborg Slot, her kommer der foruden royale gæster også ministre, erhvervsfolk og særligt indbudte gæster. 

Du kan følge det store gallataffel kl. 20.50 på TV 2