Experimentariet genåbner efter tre år: Kronprinsen vil have børnene med på besøg

Kronprins Frederik stod for indvielsen af Experimentariets nye interaktive biograf, som er verdens første. Og kronprinsen var begejstret.

Det var en meget imponeret kronprins, der onsdag kunne indvie Experimentariet efter tre års renovering. Den nye afdeling rummer 16 interaktive udstillinger – blandt andet verdens første interaktive biograf.

- Det er sindssygt godt. Det er noget at være stolt over. Man skal tænke på, at det skal være med til at inspirere fremtiden i Danmark. De nye ingeniører skal starte her, sagde han til TV 2 efter indvielsen.  

Interaktiv biograf

Handlingen i biografens film bliver afgjort af publikums bevægelser. En slem tåge har ramt byen i filmen, og publikum skal hjælpe hovedpersonen med at fjerne den ved at bevæge sig konstant og dermed vinde over tågen.

Håbet med filmen er at vinde over noget meget mere alvorligt i den virkelige verden. 6000 danskere dør hvert år af inaktivitet, og med udstillingen håber Experimentariets direktør på at få folk op af stolene.

- Vi vil rigtig gerne inspirere folk til i hvert fald at blive bevidste om, at man skal bevæge sig noget mere, siger Kim Gladstone Herlev, direktør, Experimentariet.

Torsdag åbner Eksperimentariet for første gang dørene for offentligheden siden branden i 2015. Og kronprinsen planlægger allerede næste besøg.

- Næste gang må vi hellere sidde på bænkene og holde øje med, hvor vores børn farer hen, fortæller han til TV 2.