Dronning Silvia hjemme igen efter indlæggelse

16x9
Dronning Silvia af Sverige fik et ildebefindende under fejring af sin fødselsdag den 23. december. Foto: HENDRIK SCHMIDT / Scanpix Denmark

Den svenske dronning Silvia måtte indlægges lillejuleaften, da hun blev svimmel til en koncert. Hoffet oplyser i dag, er hun er vendt hjem.

Nogle af de europæiske kongehuse har det hårdt i julen. 

Den britiske dronning Elizabeth misser for første gang den særlige julegudstjeneste, og den svenske dronning Silvia måtte indlægges på sin 73. fødselsdag lillejuleaften.

Nu oplyser det svenske hof, at dronningen er i bedring og er blevet udskrevet.

- Dronningen har forladt Danderyd sygehus og er vendt tilbage til Drottningsholms slot. Hun har det efter omstændighederne godt, siger pressechef for hoffet Margareta Thorgren til Aftonbladet.

Dronningen har haft en forkølelse

Den svenske monark var til en koncert på sin fødselsdag, hvor hun blev svimmel. Eftersom hun også havde en forkølelse, blev det besluttet, at hun skulle indlægges til observation. Den svenske prinsesse Madeleine tilbragte natten på hospitalet med sin mor.

Netop forkølelse må smitte i de royale familier, da det også er en forkølelse, der tvinger dronning Elizabeth til at blive hjemme fra julegudstjeneste.