Dronning Elizabeth misser første julegudstjeneste i 28 år

16x9
Dronning Elizabeth kort efter hun havde optaget sin årlige juletale til det britiske folk. Hun kunne i dag ikke deltage i den traditionsrige julegudstjeneste i Sandringham på grund af sygdom. Foto: YUI MOK / Scanpix Denmark

Den britiske monark døjer med en hård omgang forkølelse, som betyder, at hun ikke kan deltage i den årlige julegudstjeneste i Sandringham.

Det har været et par hårde dage for det britiske kongehus. 

Den værste nyhed kom for få dage siden, da det kom frem, at den engelske prinsesse og dronning Elizabeths barnebarn, Zara Tindall, mistede sit ufødte barn efter fire måneders graviditet. 

Nu oplyser det engelske kongehus, at dronning Elizabeth ikke kan deltage i julegudstjenesten i Sandringham, skriver The Telegraph.

Grum forkølelse

Dronningen døjer stadig med en slem forkølelse, som betyder, at hun for første gang misser gudstjenesten, der er blevet en tradition for den britiske kongefamilie.

Det britiske kongehus begyndte at deltage i gudstjenesterne i 1988, og det er altså første gang, at dronning Elizabeth ikke deltager.

Her ses dronning Elizabeth og Prins Philip forlade Buckingham Palace med helikopter. Flaget tages ned, da regenten forlader slottet og skiftes ud med Union Jack-flaget.
Her ses dronning Elizabeth og Prins Philip forlade Buckingham Palace med helikopter. Flaget tages ned, da regenten forlader slottet og skiftes ud med Union Jack-flaget. Foto: PETER NICHOLLS / Scanpix Denmark

Hun er taget med familien til sit slot i Norfolk, hvor hun vil møde resten af familien senere på dagen.